Svetski dan džeza u Nišu, Leskovcu, Vranju i Bujanovcu

Svetski dan džeza u Nišu, Leskovcu, Vranju i Bujanovcu
Podeli:

NIŠ/LESKOVAC/VRANJE/BUJANOVAC – Nišville jazz festival u subotu 30. aprila organizuje obeležavanje Svetskog dana džeza u Nišu, Leskovcu, Vranju i Bujanovcu. 

Za sve programe ulaz je besplatan, a postave grupa iz Leskovca, Vranja i Bujanovca čine mladi muzičari okupljeni u sklopu projekta Nišvilla “Jazz – Mulktikulturalni izraz” na kojem su partneri bile i muzičke škole iz Leskovca i Vranja.

Svetski dan džeza u Leskovcu će biti obeležen u Kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra sa početkom u 20:00 sata, a nastupiće učenici jazz odseka Muzičke škole “Stanislav Binički” iz Leskovca i niški sastav “Naissblue”. Suorganizatori programa su Muzička škola i Leskovački kulturni centar.

U Nišu će se tradicionalno održati u klubu “Feedback” sa početkom u 22.00. Nastupiće niški sastavi “Moba” i “Naissblue”, a po tradiciji, posle oficijelnih nastupa održaće se jam session na koji su pozvani svi niški muzičari.

U Vranju će nastupiti domaći sastav “MJMS Quartet” i grupa “Tevarbulebra” iz Niša, a program će se održati u Sali Omladinskog kulturnog crentra (OKCE) sa početkom u 20:00 sati. Suorganizator programa je Muzička škola iz Vranja.

Mesto na kome će se obeležiti Svetski dan džeza u Bujanovcu je plato – bina ispred Doma kulture “Vuk Karadžić”, koji je i suorganizator programa, a početak je zakazan za 19:00 sati. Nastupaju grupa “Strangers from South” iz Bujanovca i niški sastav “Benny Brickman Band”.

Svetski dan džeza obeležava se širom sveta od 2012. godine, na inicijativu čuvenog muzičara Herbija Henkoka.Centralna proslava ove godine će se održati u Beloj kući u Vašingtonu uz učešće najznačajnijih muzičara današnjice.

(Kraj)


Podeli:
Označen sa
  1. pesma bela ciganka je zakon
    0    0

Comments are closed.