Tači: Ako dođe do sporazuma biće takav da Srbija prizna Kosovo i pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe

Tači: Ako dođe do sporazuma biće takav da Srbija prizna Kosovo i pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe
Podeli:

Mirovni sporazum na osnovu korekcije granice između Kosova i Srbije, u slučaju da bude postignut, biće u potpunosti u skladu s međunarodnim pravom i on predviđa formalno priznavanje Kosova od strane Srbije i pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca, kao i otvaranje puta ka EU, NATO-u i UN, poručio je danas javnosti predsednik Kosova Hašim Tači, a prenosi RTK na srpskom jeziku.

Navodi se da je u ovoj javnoj poruci Tači promenio i svoju raniju terminologiju i da je, umesto „nema podele“, „nema razmene teritorija“, niti „premeštanja stanovništava“, što je ranije tvrdio, sada uputio drugačiju poruku „skepticima koji su ovih dana bili veoma strastveni“.

Mogu da ih uverim da neće biti korekcije granica po etničkim linijama, neće biti egzodusa stanovništva, kao ni domino efekta„, poručio je Tači.

Albanci bi uzimanjem Preševske doline da izađu na Koridor, Srbija nema “keca u rukavu” u ovim pregovorima

Štaviše, kako je dodao, ovaj „mirovni sporazum“ će staviti težak kamen na takozvanu Pandorinu kutiju.

Ako neko dalje nastavi sa argumentacijom, a odnosi se na eventualni dogovor mirne korekcije granice kao presedana, onda bi ovaj slučaj u budućnosti mogao da se koristi kao pozitivan presedan neophodan za rešavanje međudržavnih nesporazuma samo mirnim putem, a ne ratom„, zaključio je Tači.


Podeli:
  1. Norveski pukovnik Karsten Angel.,,Dosli smo sa malo postovanja za njih,a vracamo se puni divljenja.Videli smo narod miran,samopouzdan,rodoljubiv.Nasli smo najbolje vojnike na svetu,hrabre,poslusne,trezvene,izdrzljive,voljni da zrtvuju zivot za zemlju i nacionalnu ideju.,,

    1
    4
  2. Da ne bi malo kasljao od takvog sporazuma

  3. Jugoslavija,Kosovo,Vojvodina…idemo dalje.

Comments are closed.