Uručeni ugovori za projekte iz oblasti kulture

Uručeni ugovori za projekte iz oblasti kulture
Podeli:

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio je danas ugovore kojima grad finansira ili sufinasira 24 od 74 pristigla projekta na konkursu, a dobitnicima je ukupno podeljeno 9 miliona dinara.

On je tom prilikom kazao da su sredstva za kulturu značajno uvećana budući da je ranije raspodeljevilo za projekte samo 3 miliona dinara.

Kultura i umetnost zauzimaju značajno mesto u Leskovcu. Grad bez kulture je grad bez duše, a otkako sam sa saradnicima preuzeo odgovornost za rukovođenje gradom, trudimo se da Leskovcu udahnemo dušu”, kazao je Cvetanović

OCvetanović je podsetio na važne kulturne manifestacije u prethodnom periodu, od izložbe grafika Pabla Pikasa i Salvadora Dalija, preko baleta Konstantina Kostjukova do raznih koncerata, predstava, izložbi i tako dalje.

Kao što je i večerašnji humanitarni koncert „Koncertom do dvorane“. Sredstva prukupljena od prodaje karata biće usmerena na uređenje koncertne dvorane u našem gradu. Ovom prilikom vas sve pozivam da večeras sa nama podržite leskovčke zvezde koje će nastupati na koncertu i date doprinos izgradnji koncertne dvorane u Domu vojske”, apelovao je gradonačelnik.

On je naglasio da izdvojena suma od 9 miliona dinara nije bila dovoljna za 74 projekta s kojima su konkurisala udruženja i pojedinci i potraživali preko 30 miliona dinara.

 

Raspodeljeno 9 miliona za projekte iz oblasti kulture (SPISAK)

 

Komisija je izvršila pregled svih pristiglih prijava na konkurs, analizirala svaki primljeni projekat i izvršila ocenu projekata na osnovu kriterijuma propisanih Pravilnikom o načinu, kriterijumima i merilima za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Leskovca i u skladu sa kriterijumima po konkursu. Vodilo se računa o umetničkim kapacitetima, uticaju na promociju grada, na doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva, ostvarenju javnog interesa, održivosti projekata, usklađenosti sa programskim prioritretima konkursa i sa potrebama ciljnih grupa”, istakao je Cvetanović.

Na novinarsko pitanje da li je grad konkurisao zpreko IPA fondova za izgradnju koncertne dvorane i za kolika sredstva, dobijen je potvrdan odgovor, te da je konkurisano za sumu od 250.000 evra. Rezultati konkursa se očeku.

U ime dobitnika zahvalila se Biljana Miljković, direktorka Muzičke škole

Bitno je da smo posle dužeg vremena krenuli, zahvaljujem Turističkoj organizaciji i Jugmedii koji su pokrenuli ovu akciju. Do jutros je bilo prodato 3.000 karata, što znači da je interesovanje za ovaj koncert veliko. Ja bih voleo da svi budemo prisutni jer na taj način dajemo svoj doprinos i inicjativu koja je najbitnija. Kad god se u nešto krene, to se i zavšri. Ja mislim da je ovo bila dobra ideja”, konstatovao je prvi čovek Leskovca.

 


Podeli:
  1. Kakve veze ima gospodin Miodrage drugi s desna sa projektima iz kulture? Kolko znam njemu je najviši domet evidencija članstva po raznoraznim strankama. Molim da objavite komentar, nikog ne vređam samo tražim odgovor od nekog ko je upućeniji od mene.

    • Po tvom komentaru,dikciji i pravopisu je vise nego ocigledno da nikako nisi kompetentna osoba za oblast kulture te samim tim je tvoja neupucenost osnovana.

  2. Zamislite gospodja Verica je vratila pesme za Pomak poslate preporuceno!?

  3. Eto gde zavrsavaju pesme poslate od moje sirotinje!!!

  4. I sredstva opredeljena od grada Leskovca.Mislim na casopis Pomak

  5. Tri godine pokidanih nerava za jednom pricom u Pomaku.Greota!

  6. I vapaj zbog tri pesme minijature u Pomaku!!!

Comments are closed.