Varničenje žica uzrokovalo požar! Gorele štale u Vinarcu (VIDEO)

Varničenje žica uzrokovalo požar! Gorele štale u Vinarcu (VIDEO)
Podeli:

Štala u domaćinstvu Mladenovića iz Vinarca nadomak Leskovca u potpunosti je izgorela oko 11 časova, dok je komšijski svinjac samo zahvaćen vatrom, nakon što su se spojile žice sa uličnih bandera prilikom olujnog vetra i počele da varniče nasred ulice.

Pričinjena materijalna šteta na imanju Mladenovića procenjuje se na preko 10.000 evra, a veća nesreća je izbegnuta samo brzom intervencijom vatrogasaca.

Imali smo sreću da su komšije brzo reagovale i zvali vatrogasce, jer ja i supruga nismo bili u kući“, kaže nam vidno potrešen Goran Mladenović.

Meštani ovog dela Vinarca, u Karađorđevoj ulici, međutim i nekoliko sati nakon požara negoduju i raspravljaju se sa radnicima leskovačke Elektrodistribucije zahtevajući da im u potpunosti zamene žice koje su, zapravo, samo povezali i prikačili na novu banderu.

Već tri godine unazad se prilikom svakog jačeg vetra dešava ista stvar. Svaki put se te žice spoje i varniče. Zvali smo Elektrodistribuciju molili ih da dođu da reše problem, ali su oni ostali gluvi na naše vapaje. Moralo je nešto da izgori, pa tek onda da reaguju i to ponovo samo da nam „zamažu“ oči“, kaže nam Saša Stojanović koji još uvek sa tridesetak komšija stoji na ulici, po jakoj kiši, i posmatra radnike Elektrodistribucije kako staru istrulelu banderu zamenjuju novom betonskom.

Vinarčani čak tvrde, da su od početka gašenja požara narednih 15 minuta, bukvalno molili telefonom u leskovačkoj Elektrodsitribuciji“ da im isključe struju jer su žice i dalje varničile nad glavama vatrogasaca i ugrožavale im život.

Elektricna mreza od pre 100 godina zapalila ljudima objekte,ugrozava zivote ljudi koji prolaze ulicom,a znaju da deru narod kroz racune,MAJKU VAM BANDITSKU!!!!

Posted by Aleksandar Dzviska Kostic on субота 3. фебруар 2018.

Meštani Vinarca tvrde da redovno plaćaju račune za struju i da zbog, kako kažu, aljkavog rada Elektrodistribuje, ne očekuju da im se ponovo pale plevnje i kuće.


Podeli:
 1. Kad treba da nekom ,, seku „struju veoma su brzi,odgovorni!Monopol,javašluk,neljubaznost…a za sve to smo SAMI krivi!

 2. Vinarce je naselje starije od Leskovca, 3. februara 2018., 7:24 pm

  to vam mogu potvrditi i knjige i zapisi iz leskovackog muzeja. Vinarce je svojevremeno posetio, tj.bio u gostima kod ugledne porodice u centru, da bi isao u lov sa tim domacinom, kralj Petar Karadjordjevic.
  Pre dve tri decenije Vinarce je bilo najbogatije selo sa oko 4 hilj.stanovnika.
  Sada, to je ruina, jad i beda ,prepuno blata, bez icega sto podrazumeva NORMALNA civilizacija . Stanovnistvo se smanjuje uglavnom zbog umiranja i odlaska u druge gradove Srbije ili van. Niko, ama bas niko ne zeli da brine o ovom selu..tuzno. Ovo danas, samo je slika u prilog ovoj mojoj prici, nazalost !
  Vinarcani su retki, zaista retki doseljenici u Le.
  Sada su nalik „odrpanom osiromasenom nekadasnjem uglednom domacinu..“

  • ово је код дзоју био карађорђе?

   • Da njegova familija, 3. februara 2018., 11:25 pm

    ugostila je voljenog srpskog kralja Petra Karadjordjevica. Njegov predak, pradeda.
    Ta prica je samo jedan deo proslosti za ponos vinarcanima. Ali, evo gde smo sada. Ovo sto se vidi na snimku…a ulice od blata i vode iz cevi koje od kvaliteta pucaju svakodnevno…Necu da pisem, tuga mi je od svega.

 3. Komunalac mora da vodi računa o drveću , o njegovoj visini . Prodjite , posecite veliko drveće koje predstavlja potencijalnu opasnost za ovakva dešavanja . Oblikujte krošnje drveća . Jaki su vetrovi i biće i jačih . Možda neko i strada , mada je dovoljan stres koji preživi od ovakvog dogadjanja . Treba reagovati preventivno , da se nesreće ne dešavaju !

Comments are closed.