Večeras promocija Kraljeva u Leskovcu i koncert čoveka koji je napunio Sidnejsku operu, komponovao “Prođe leto trideseto” i “Janičara”

Večeras promocija Kraljeva u Leskovcu i koncert čoveka koji je napunio Sidnejsku operu, komponovao “Prođe leto trideseto” i “Janičara”
Podeli:

Pevač, kompozitor i tekstopisac Novica Negovanović nastupiće večeras na Leskovačkim letnjim festivalima od 21:30 u dvorištu Šop Đokićeve kuće.

Njegov koncert će biti održan u okviru promocije Turističke organizacije Kraljeva u ovom gradu na jugu Srbije, a Leskovčani se nadaju da će popularni kompozitor otpevati i neke od pesama koje je napisao za Tomu Zdravkovića, Lepu Lukić, Cuneta Gojkovića, Safeta Isovića….

Malo je poznato da je Negovanović svirao i u, po mnogima, najakustičnijoj dvorani na svetu, u Sidnejskoj operi. U analima te ustanove ostalo je zapisano da je treći čovek u svetu koji je uspeo da je napuni.

Bilo je to 1976, nastupao sam kao solista na harmonici i kao pevač zajedno sa Radojkom Šverko, Markom Novoselom, Zoranom Kalezićem i Borom Drljačom koji je tada debitovao. Glumci Živka Matić i Žika Milenković vodili su program ali su imali i svoje glumačke tačke. Imao sam još jedan nastup u istoj toj dvorani i to 2003. kada sam bio gost Bore Dugića”, priseća se Negovanović.


Podeli:
 1. Kakve odvratne manifestacije, praznina i seljacizam, nešto što nije ni za pkaninsku mesnu zajednicu..leskovačko leto pokazuje gde smo i šta smo(izgleda većinski) sa čestitkama za one koji su otišli i lepim željama za one koji se spremaju…zulum prostakluka koji uključuje zvuke harmonike dostjne najkičerskijih svadbi, tzv splet igara u „narodnim nošnjama“, melodijama koje su iste decenijama i koje trešte na svadbama, veseljima, leskovačkim letima stotinama i hiljadama puta jedno te isto i isto…kako ne dosadi…trešti centar „grada“ od zvuka harmonike, a leskovčani u rasejanju ovo ne moraju da trpe, blago njima…ajde sad guslari da kompletiramo i da pokaženo da, sa 100% sigurnošću, kulturno inferiorni, bez ideje i bez talentovanih ljudi(zbrisali glavom bez obzira), nestajemo i kao grad i kao narod, bez snage da se otrgne od kulture od pre 100 godina i načina razmišljanja od pre 200…tradicija se obeležava, tradicija se ne živi, ako je ovo zabavno onda je stvarno jako tužno…ajde sad nešto što se zove Noce Negovanović i ne ma seiskoj svadbi nego s prst sa zlatnim prstenom u centar. Laku noć i zbogom.

  5
  4
 2. Kakva crna promocija?

  5
  2
 3. Večeras centar ove selendre zvane Leskovac, pola 11h, trešti „Mali mrav“, sutra je radni dan, hiljade ljudi i dece sada ne može da spava jer je ovo poslednje mesto u Evropi gde je ovako nešto moguće u centru…MOLIM BILO KOGA DA REAGUJE NA OVO NEVEROVATNO ŠIKANIRANE GRAĐANA!!!

  4
  1

Comments are closed.