Velike muke malih hladnjačara

Velike muke malih hladnjačara
Podeli:

Vlasnici porodičnog preduzeća „Stojanović fruht“, iz leskovačkog sela Miroševce žele da prošire svoje hladnjačarske kapacitete, ali ima administrativnih prepreka, pa se Slađana Milošević požalila danas prvom čoveku Leskovca Goranu Cvetanoviću, koji je obišao vlasnike i radnike.

U ovoj hladnjači, koja dnevno može da primi po 10 tona voća, zaposleno je 20 radnika, a moglo bi i više kada bi se dogradio još jedan objekat u sopstvenom dvorištu.

Još pre godinu i po dana predali smo zahtev za dozvolu, dostavili sve što je traženo od nas, ali negde je zapelo, ja mislim da je u mesnoj zajednici. Zato smo prinuđeni da deo otkupljenih količina lagerujemo u druge hladnjače, što je vrlo skupo“, rekla je Miloševićeva.

Hladnjača „Stojanović fruht“ otvorena je 2014.godine. Tokom sezone može da primi 600 do 700 tona voća. Ove sezone maline je plaćala 100 dinara po kilogramu, višnje po 50. Trećina se direktno izvozi.

Cvetanović je kazao da sa svojim saradnicima obilazi leskovačke proizvođače kako bi na licu mesta čuo i za probleme.

Želimo svima da izađemo u susret kad god je to u našoj moći. Čujemo da porodica Stojanović ima nameru da proširi svoje kapacitete, a danas smo tu da utvrdimo i na kakve prepreke trenutno nailaze u postupku investiranja“, kazao je Cvetanović i od svojih saradnika zatražio da se pruži pomoć pri rešavanju problema.

Hladnjača „Stojanović fruht“ nosi ime brata Slađane Milošević.


Podeli: