Vučić: Novim auto-putem za Grčku do kraja godine

Vučić: Novim auto-putem za Grčku do kraja godine
Podeli:

Odlazeći premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će već ove godine turisti do Grčke, kroz Srbiju skoro celom dužinom putovati auto-putem, osim na dve deonice, prenosi B92.

Pokazujući sve deonice na karti ispred vile Mir, Vučić je kazao da na južnom kraku Koridora 10 osim Grdeličke klisure, ostaje i deonica Srpska kuća- Levosoje i to će biti urađeno do kraja godine. 

Najteži deo je kroz Grdeličku klisuru. Tu nam je najduži i najkomplikovaniji tunel Manajle, dug je dva kilometra. Tu smo imali i NATO udare 1999. Godine. Užasno je težak teren i znam da će naši građevinari, naši junaci, naše firme koje rade kao podizvođači, uspeti da to izvedu”, kazao je Vučić.

Što se tiče istočnog kraka auto-puta prema Bugarskoj, Vučić je kazao da se i tu nalazi jedan težak tunel, Bancarevo, dužine 800 metara. 

Mnogo muka smo imali sa kosinama i ostaje nam taj deo od 12 kilometara do Crvene reke, odnosno Bele Palanke. Od Pirota smo dobar deo završili, ostaje obilaznica oko Dimitrovgrada, to nam je problematično”, naveo je Vučić.
Kada svih 84 kilometara bude gotovo, imaćemo pristup bugarskoj granici i Sofiji.

(B92)


Podeli:
  1. Ovome samo kreteni mogu da veruju a on zna da ih kod nas ima puno pa laze samo tako.

Comments are closed.