Vujović: Ambicije Želje su da osvoji domaće prvenstvo i SEHA kup

Vujović: Ambicije Želje su da osvoji domaće prvenstvo i SEHA kup
Podeli:

Najbolji jugoslovenski rukometaš svih vremena Veselin Vujović predstavljen je danas u Nišu kao šef stručnog štaba Rukometnog kluba Železničara, srpskog vicešampiona. 

Vujović je na konferenciji za medije izjavio da mu je ambicija da Železničar osvoji prvenstvo i SEHA kup, gde će se, kako je rekao, niški klub prvi put susresti sa vrhunskim evropskim timovima. 

Da li će biti nekih teških momenata i poraza od ozbiljnih evropskih ekipa? Sigurno će ih biti, ali sam siguran da će biti dosta veselja„, istakao je Vujović.

On je rekao da je siguran da neće sve uvek funkcionisati najbolje na svetu, ali da i najduži put kreće prvim korakom, a Železničar je već napravio prvi korak time što je povratio klub i stabilizovao ekipu.

Pitanje je koliko ćemo uspeti u kratkom periodu, ali koliko sam razumeo ljude koji su uticali da ja ovde dodjem, ovo nije kratkoročan plan, već nešto što treba Niš velikim slovima da upiše na rukometnu mapu Evrope„, naglasio je Vujović.

Sve do danas nije bio siguran da li je doneo dobru odluku da dođe u Niš, pošto je imao nekoliko ponuda. 

Radnik na naplatnoj rampi mi je, kada me je video, rekao da je ovo veliki dan za Niš. Ispravio sam ga i rekao  da je ovo dan veliki valjda za niški sport, a on je rekao „ne za Niš“. Doček u gradu i klubu je neverovatan„, izjavio je Vujović.

On je istakao da sada ima blagu tremu da ispuni ogromna očekivanja koja imaju svi. Neki novi igrači će doći u klub, neki igrači su otišli ali je sve to „sastavni deo sporta“.

Veselin Vujović  je nekadašnji igrač Metaloplastike, Barselone i Granoljersa, a u trenerskoj karijeri je predvodio Metaloplastiku, Sijudad Real, Vardar, Al Sad, Al Šabab, Zagreb i Koper. On je, takođe, bio i selektor Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije. Sa Barselonom je osvojio Ligu šampiona, a sa nacionalnim timom zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, zlato i srebro na Svetskom prvenstvu, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu.


Podeli: