Za plivače sa invaliditetom iz Niša 19 medalja na Međunarodnim sportskim igrama

Za plivače sa invaliditetom iz Niša 19 medalja na Međunarodnim sportskim igrama
Podeli:

Plivači akademskog kluba za osobe sa invaliditetom “Delfin” iz Niša vratili su se sa Međunarodnih sportskih igara osoba sa invaliditetom “Beograd open 2018” sa 17 medalja, i to devet zlatnih, šest srebrnih i dve bronzane medalje, a  plivači Sportsko rekreativnog udruženja  “Nais” na istom takmičenju osvojili su dve medalje, srebrnu i bronzanu.

Po broju osvojenih medalja “Delfin” se nalazi na prvom mestu na plivačkom mitingu koji je  održan minulog vikenda, a koji je okupio takmičare iz Srbije, Švajcarske, Italije, Bosne i Hercegovine, i Crne Gore.

Trener niških “Delfina” Miljan Perović izjavio je da veliki broj medalja osvojenih na petom po redu takmičenju “Beograd open” pokazuje da se u Nišu ozbiljno radi sa plivačima sa invaliditetom.

Prema Perovićevim rečima, na plivačkom mitingu u Beogradu nadmetalo se 13 plivača “Delfina” a medalje su osvojila 10 plivača.

Takmičari “Delfina” Nikola Ljubisavljević, Milan Slović i Nebojša Miletić osvojili su po dve zlatne medalje, a Vuk Jović i Milica Dimitrijević po jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju. Vuk Šakić osvojio je jednu bronzanu i jednu zlatnu medalju i Bogdan Todorović jednu zlatnu. Po dve srebrne medalje osvojili su Miloš Milićević i Lazar Stošić, a Emilija Dukić jednu srebrnu medalju.

Perović dodaje da “Delfini” duguju veliku zahvalnost za odlazak na takmičenje gradu Nišu i gradskoj opštini Palilula.

Takmičarka Sportsko rekreativnog udruženja  “Nais” Andrijana Conjić osvojila je na “Beograd open”-u srebrnu medalju, a Ivan Rašić bronzanu.

 


Podeli: