Za plivače sa invaliditetom iz Niša 19 medalja na Međunarodnim sportskim igrama

Plivači akademskog kluba za osobe sa invaliditetom “Delfin” iz Niša vratili su se sa Međunarodnih sportskih igara osoba sa invaliditetom “Beograd open 2018” sa 17 medalja, i to devet zlatnih, šest srebrnih i dve bronzane medalje, a  plivači Sportsko rekreativnog udruženja  “Nais” na istom takmičenju osvojili su dve medalje, srebrnu i bronzanu.

Po broju osvojenih medalja “Delfin” se nalazi na prvom mestu na plivačkom mitingu koji je  održan minulog vikenda, a koji je okupio takmičare iz Srbije, Švajcarske, Italije, Bosne i Hercegovine, i Crne Gore.

Trener niških “Delfina” Miljan Perović izjavio je da veliki broj medalja osvojenih na petom po redu takmičenju “Beograd open” pokazuje da se u Nišu ozbiljno radi sa plivačima sa invaliditetom.

Prema Perovićevim rečima, na plivačkom mitingu u Beogradu nadmetalo se 13 plivača “Delfina” a medalje su osvojila 10 plivača.

Takmičari “Delfina” Nikola Ljubisavljević, Milan Slović i Nebojša Miletić osvojili su po dve zlatne medalje, a Vuk Jović i Milica Dimitrijević po jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju. Vuk Šakić osvojio je jednu bronzanu i jednu zlatnu medalju i Bogdan Todorović jednu zlatnu. Po dve srebrne medalje osvojili su Miloš Milićević i Lazar Stošić, a Emilija Dukić jednu srebrnu medalju.

Perović dodaje da “Delfini” duguju veliku zahvalnost za odlazak na takmičenje gradu Nišu i gradskoj opštini Palilula.

Takmičarka Sportsko rekreativnog udruženja  “Nais” Andrijana Conjić osvojila je na “Beograd open”-u srebrnu medalju, a Ivan Rašić bronzanu.