Uručene nagrade Regionalne privredne komore Leskovac

LESKOVAC – Nagradu Regionalne privredne komore Leskovac u vidu plakete i diplome dobili su Grad Leskovac, Opština Surdulica, firme „Ranđelović“ iz Strojkovca, „Bosil metal“ iz Bosilegrada i „Blond“ iz Zloćudova.

Reč je o tradicionalnim godišnjim nagradama za rezultate u proizvodnji, unapređenje tehnologije i poslovanja u 2013. godini, dodeljenim danas svečanoj komorskoj sednici.

Zahvaljujući na nagradi Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, rekao je da su ovu godinu obeleželi brojni problemi privrednika i izrazio nadu da će 2014. biti bolja i uspešnija.

Komora1„Svu svoju energiju usredsredićemo da u narednoj godini stvorimo bolji privredni ambijent koji će biti pogodan za investitore. Bez novih pogona i novih radnih mesta nema ni privrednog razvoja, rekao je Cvetanović i dodao da je Grad Leskovac za narednu godinu iz budžeta planirao preko 30 miliona dinara za subvencionisanje zapošljavanja. Nagrada koja nam je danas uručena rezltat je dobrih partnerskih odnosa i saradnje lokalne samouprave i RPK Leskovac“, rekao je gradonačelnik Cvetanović i poželeo privrednicima Jablaničkog i Pčinjskog okruga više uspeha u narednoj godini.

Diplome Komore za doprinos u proizvodnji, izvozu i ostvarivanju dobiti dobili su Bojan Lazarević, vlasnik „Bony-Co“ iz Leskovca, Maja Aleksić, suvlasnica Vinarije „Aleksić“ iz Vranja, Jovan Stanković, vlasnik „Oriona“ iz Bobišta, Destan Jašari, direktor PGM „Budućnost“ iz Preševa i Dobrila Tašković, penzioner RPK Leskovac.

Za rezultate u povrtarskoj proizvodnji priznanje RPK Leskovac dobio je Jovan Stojanović iz Kumareva a u voćarskoj Goran Tasić iz Korbevaca kod Vranja.

Na sednici Skupštine RPK Leskovac predstavljeni su i rezultati poslovanja u prvih deset meseci ove godine. U ovom periodu, privreda Jablaničkog i Pčinjskog okruga ostvarila je rast proizvodnje od 4,5 procenata, pri čemu su porast proizvodnje zabeležile samo tri od šesnaest industrijskih grana.

Zanimljiv je podatak da je najnepovoljniji rezultat zabeležen u oblasti osnovnih farmaceutskih proizvoda i preparata gde je za deset meseci ove u odnosu na isti period prošle godine zabeležen pad proizvodnje za 20,6 posto a značajno je smanjena i proizvodnja tekstila, za 19,1 i duvana za 18,5 procenata.

Ohrabrujući je podatak da je u spoljnotrgovinskoj razmeni dva okruga ove godine ostvaren suficit od preko 43 miliona dolara.

(Kraj)bdi/mil

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare