Suspendovan ginekolog koji je pijan hteo da obavi abortus

Niš – Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović suspendovao je lekara Ginekološko-akušerske klinike Bratislava Todorovića koji je vidno pijanom stanju pokušao da se fizički obračuna sa obezbeđenjem.

Ginekolog niškog Kliničkog centra došao je na posao u pripitom stanju, insistirao da obavi operaciju, a potom se potukao sa obezbeđenjem. B.T. je u krvi imao 2,09 promila alkohola.

“Postupajući po zakonskoj proceduri, zatražili su od njega da se podvrgne alko-testu kojim je utvrđeno da lekar u krvi ima 2,09 promila alkohola u krvi. Posle toga radnici Službe obezbeđenja zamolili su ga da napusti kliniku, ali on ih je fizički napao i izazvao tuču, zbog čega je pozvana i policija“, navodi Radovanović.

Dok su svi čekali policiju doktor Todorović je hteo pacijentkinji da uradi kiretažu. Radovanović kaže da je čak i ušao u ordinaciju, ali da ga je dežurna sestra sprečila da započne intervenciju, a usprotivila se i pacijentkinja.

“Kako nam je rečeno, lekar je i sa njima dvema pokušao da se fizički obračuna. Čak je u jednom trenutku, izjavili su prisutni, doktor Todorović pokušao da na silu odvuče pacijentkinju u svoju lekarsku sobu, ali je stigla policija i sprečila ga u nameri“, kaže Radovanović.

Kolegijum Kliničkog centra odlučio je da suspenduje Todorovića i privremeno ga udalji s posla, a formirana je i komisija koja će započeti disciplinski postupak.

(Kraj)TANJUG

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fetus
12.02.2015. 22:10

Kakav blamaza.

Branislav
13.02.2015. 07:57

Zbog takvih umiru gradjani !!trebali su ga privesti na treznjenje a onda zabraniti da obavlja funkciju kao i kod vozaca sa velikim prisustvom alkohola!!