Vučić: Gašić ne može da ostane ministar odbrane

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Bratislav Gašić ne može da ostane ministar odbrane nakon uvreda upućenih novinarki B92.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da izvinjenje ministra Bratislava Gašića nije dovoljno i da ne može da ostane ministar odbrane.

U ime Vlade Srbije, Vučić je uputio izvinjnje novinarki Zlatiji Labović i svim ženama u Srbiji.

„Moramo da zaštitimo žene u Srbiji. To je bila loša poruka za sve žene. Jedan ministar ne može to sebi da dozvoli“, rekao je Vučić i dodao da je Gašić njegov prijatelj i jedan od najodanijih ministra, kao i da je dobro obavljao posao ministra vojske.

„Gašić je taj posao obavljao bolje od mene, obavljao je posao 10 puta bolje od onih koji ga kritikuju“, kazao je Vučić i dodao da za takav postupak ne postoji opravdanje.

On je kazao da smenom Gašića pokazuje da je odgovornost preča od svega.

„Sinoć kada sam čuo šta se dogodilo u Trsteniku bio sam kao čovek i iznenadjen i šokiran. To su stvari koje ne mogu da se dogode nikome i ne bi trebalo da se dogode“, rekao je Vučić.

On je dodao da je uvek bio protiv hajki i harangi i da je uvek postavljao i ledja i glavu za ministre kada su bili izloženi besprizornim napadima i kada su bili krivi samo zato što su bili u Vladi koju on vodi.

„Dobro je što se Gašić izvinio i pokajao, ali to nije dovoljno“, rekao je Vučić i dodao da je Gašić njegov prijatelj, potpredsednik Srpske napredne stranke i jedan od najodanijih prijatelja, ali da ne može da ostane ministar odbrane.

Gašić je juče uvredio novinarku B92 neprimerenim rečima na zvaničnom dogadjaju u Trsteniku.

Reči „Volim novinarke koje lako kleknu“, Gašić je izgovorio dok se grupa novinara pripremala da od ministra uzme izjavu nakon njegovog obilaska fabrike Prva petoletka, kada su neki od njih, medju kojima i novinarka B92 Zlatija Labović, čučnuli da ne bi ometali snimatelje.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

5 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
200 novinara na skupu bez naroda
07.12.2015. 21:33

A zasto onda novinare podrzavaju veceras samo novinari a ne i javno mnjenje. Apsolutno sam na strani novinara, ali da se razumemo, ako nema naroda iza njih, onog naroda zbog kojeg izvestavaju, ako istinu govore, tada je sve besmisleno, tada je to trka za novac, borba medju novinarima ko bolje i dalje pljuje i koliko kosta ucutkivanje. Sramno, nema sta.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/612338/POLITICARI-S-NAMA-BRISU-POD-Protest-novinara-ispred-Vlade-Srbije

Cenzura
07.12.2015. 22:59

Ako klečiš pred nekim,onda sam sebe unižavaž.Kad taj, pred kim klečiš,pokaže svoje zadovoljstvo tim prizorom i svojom dominacijom nad tobom(koji sam sebe ponižavaš) – imaš li prava da se ljutiš?
I, naravno, ceo dan je cenzura,jednoumlje na portalu.

Klekovača
07.12.2015. 23:25

Ko pita novinare,oni su sluge svih režima.Juče i danas smo bili svedoci da i nepristojnnost može biti razlog za smenu , ali da se pravi razlozi kriju od javnosti. Jer da je pristojnost kriterijum opstanka u Vladi odavno bi bila desetkovana.Ili bivša vlada.

Zanimljivo
08.12.2015. 15:21

Gašića je na vreme trebao neko (mama, tata, deda, baba, profesori, prijatelji, drugovi, kolege…) opomenuti i podučiti džentlmenskom ili makar civilizovanom odnosu prema ženama kao i pristojnom izražavanju. Ne može on biti nepristojan od juče, ne verujem da je tek juče nešto slično prvi put u životu izgovorio. Mora da je nepristojan godinama i decenijama.

Zanimljivo
08.12.2015. 15:22

I zar je onda moguće da njemu za sve ove godine niko iz porodičnog i socijalnog ili stranačkog okruženja nije skrenuo pažnju da takvim izražavanjem sramoti i sebe i svoje? Gde su svi ti ljudi oko njega do sada bili, o čemu su mislili i kako se sada osećaju? Osećaju li da u njegovom današnjem padu ima krivice i zasluge svakoga ko je bilo kada tolerisao njegovu vulgarnost?