Stefanović: Ko će da odgovara što azil pravi grad a ne PWW?

LESKOVAC – Odbornik u Skupštini grada Leskovca Živojin Stefanović kazao je danas da novi azil za pse treba da pravi kompanija Por Werner Weber a ne Grad Leskovac jer je takav dogovor bio kada je ta firma počela da radi u ovom gradu.

Kakako je istakao, neko će morati da snosi odgovornost što je promenjen osnovni ugovor sa PWW-om jer je ova kompanija po njemu trebalo da finansira celokupnu izgradnju azila.

“To mora debelo da se ispita i da onaj koji je to promenio odgovara pred zakonom”, kazao je.
Sa njim se delimično složio i gradonačelnik Goran Cvetanović i potsetio da su taj ugovor, koji je potpisao nekadašnji predsednik opštine Gojko Veličković, promenile demokratske strukture valsti.

“Oni su napravili tri aneksa ugovora kako bi se dodvoravali ko zna kome. Po prvom ugovoru PWW jeste trebalo da plati 4 miliona dinara za izgradnju azila ali oni su kasnije nama uplatili taj novac po drugim osnovama” kazao je gradonačelnik.

Najavio je da će do kraja ove godine ta kompanija uplatiti još dodatna 3 miliona kako bi zajedno na tom području gde će biti azil sa gradom sproveli vodu.

“Neverevotano je da na deponiji Željkovac nema još uvek vodovodnog priključka. Ljudi se tamo snabdevaju cisternama. Azil mora da ima ovodovodnu mrežu i PWW se ovog puta pokazao kao društveno odgovorna kompanija. To ćemo platiti pola-pola”, istakao je Cvetanović.

Kompleks u koji će se useliti preko 400 lutalica će se nalaziti u neposrednoj blizini regionalne deponije Željkovac na prostoru od 6.100 metara kvadratnih.

Azil je projektovan u skladu sa važećim zakonskim standardima i propisima i pravilnikom o uslovima koje moraju da ispunjavaju prihvatilišta i pansioni za životinje.

(Kraj) dum

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare