Tender dana: Prodaju „Nevenu“ za 2 miliona evra

Deo “Nevene” koji obuhvata ruiniranu zgradu “Kozmetike” površine blizu 7.000 metara kvadratnih u ulici Đorđa Stamenkovića u Leskovcu, dve proizvodne hale, ambulante i poslovnog prostora, trafostanice i kompresorske stanice na istoj adresi, prodaće se na tender s početnom cenom od 108 miliona dinara, dok je procenjena vrednost imovine 216,3 miliona dinara, odnosno 2,2 miliona evra.

Ukoliko se javi veći broj kupaca ova cifra  može biti i znatno uvećana, što je odlična cena, ako se uporedi sa onom od 3,5 miliona evra, za koliko je pre 15 godina prodata fabrika lekova “Zdravlje Leskovac” u punoj ekonomskoj snazi, sa zalihama lekova vrednih preko 40 miliona evra.

Ovo je po drugi put da Agencija za licenciranje stečajnih upravnika prodaje hemijsku industrije “Nevena“ iz Leskovca, koja je u stečaju od kraja 2015.godine. Oglas o prodaji stečajnog dužnika kao pravnog lica javnim nadmetanjem objavljen je na osnovu Rešenja o bankrotstvu stečajnog sudije Privrednog suda u Leskovcu na osnovu Zakona o stečaju.

Prva prodaja leskovačke “Nevene“, čija je vrednost bila procenjena za više od 270 miliona dinara, objavljena je u maju prošle godine, ali hemijska industrija nije dobila novog vlasnika jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Javno nadmetanje održaće se 21.marta u 11 sati u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika. 

Među imovinom stečajnog dužnika su i građevinski objekti u Bulevaru Maršala Tolbuhina u Novom Beogradu, građevinsko zemljište u Leskovcu, a novi vlasnik preuzeo bi i 100 odsto udela u zavisnom društvu “DP Nevena Trejd“, žigove i licence, te opremu i zalihe “Nevene“.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

5 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vi ste apsolutno neupućeni
19.02.2019. 15:31

Samo ljudi koji se apsolutno ne razumeju u privredu mogu da pričaju da je “Zdravlje Leskovac” bilo u punoj ekonomskoj snazi, sa zalihama lekova vrednih preko 40 miliona evra….

Jelena
19.02.2019. 18:05

Bilo bi dobro da ovog puta uspe tender,ali da je kupi neka kompanija u oblasti kozmeticke,farmaceutske i sl.industrije,u suprotnom bi bila steta za ono sto je Nevena nekada bila,mada steta je vec napravljena… U ovoj oblasti dugo nema investicija i radnih mesta,za razliku od kablova,delova za automobile,itd.

Mile
19.02.2019. 18:09

Pa kad se ti razumeš daj tačne podatke.

bata
19.02.2019. 23:48

zdravlje prodato za 3,5 miliona a imalo na lageru lekova za 40 miliona ????….. i niko nije završio u zatvor ??

Tesar iz Lamele
20.02.2019. 10:28

Pa kako da vedeta dosa i naprednjaka, Siniša Mali, završi u zatvoru?
On je učestvovao u prodaji Zdravlja, mada cifra od 40 miliona za početak 21 veka je velika i po meni sigurno nekoliko puta uvećana