Hrabrosti bez

Da li u Srbiji ključnu ulogu imaju slobodni građani koji pitaju, zahtevaju i protestuju ili se samo traže podanici koji kliču ili traže milostinju ? 

Naš društveni sistem je izgrađen na principu da se bezuslovna poslušnost podanika kupuje njihovom apsolutnom nekažnjivošću.

Građani imaju slobodu, podanici ne. Bez društva zasnovanog na slobodi govora i slobodi medija ne može se aktivirati potencijal nacije i prosperitet društva. Zalažem se da znanje i kompetentnost dobiju prevagu nad lojalnošću i podaništvom.“

„Ljudi se dele na dve grupe kada je u pitanju pogled na život bilo da je u pitanju biznis bilo politika.
Jedni kažu: “Ne mogu to sebi da priuštim.”

Umesto toga drugi kažu: ,,Kako to sebi da priuštim?”

Prvo je konstatacija, a drugo je pitanje. Prvo te ostavlja na miru, a drugo te primorava da razmišljaš. Shvatio sam da ništa toliko ne umanjuje genij čoveka koliko prekomeran strah i sumnja u sebe. U stvarnom svetu, često onaj koji napreduje nije pametan već odvažan.

Mislim da je hrabrost ono što čoveka dobro opisuje jer je to vrlina od koje zavise svi oko vas. U životu dobijaš ono što imaš hrabrosti da tražiš. Kada bacim pogled na današnji svet vidim da je hrabrost potrebnija više nego ikada svakom narodu i svakoj zemlji.“

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare