DS i sindikat Sloga o alarmantnoj situaciji u dečjem odmaralištu

Situacija u dečejem odmaračištu „Divljana“ je alarmantna i ako grad Niš sada u julu i avgustu ne preduzme nešto, ne adaptira objekte, kako bi u septembru izašli na tržište sa ponudama za rekreativnu nastavu, nama je sledeća godina propala i to bi bio kraj za našu ustanovu.

Ovo je izjavila Dragana Đorđević, zaposlena u tom dečjem odmaralištu, kojeg je danas obišao odbornik u skupštini grada Niša i predsednik niških demokrata Miodrag Stanković u pratnji Dejana Ilića, predsednika sindikata Sloga, piše u saopštenju dostavljenom medijima.

Posle 36 godina rada u kuhinji Vesna Ilić  sa strahom je govorila o neodgovornom ponašanju nadležnih i neizvesnoj sutrašnjici.

„Hoću da kažem da 12 meseci nismo primili platu, da su nam zdravstvene knjižice neoverene, i očekujem da grad što pre reaguje ako smatra da Divljana treba da radi“, rekla je ova radnica.

Miodrag Stanković, koji je i jedan odLidera Saveza za Srbiju u Nišu, kritikovao je kao odbornik nebrigu gradskog rukovodstva i zatražio hitnu reakciju gradonačelnika i većnika..

„Veliki broj osnovnih škola, oko 6000 dece čeka septembar mesec kada treba da se reši situacija gde će oni pohađati rekreativnu nastavu. Važno je roditeljima da li će da izdvoje nekih 8000 dinara za rekreativnu nastavu u Divljani, ili će morati da daju nekih 20.000 za Kopaonik ili negde drugde.“, kazao je Stankković.

On je pozvao gradsko rukovodstvo da reši i problem zaostalih zarada zaposlenih u Divljani.

„Da li uopšte gradsko rukovodstvo posetilo Divljanu u prethodnih godinu dana, od zaposlenih sam čuo da nije“ zaključio je.

Dejan Ilić, predsedik sinikata “Sloga“ ocenio je da se radi o „klasičanom primeru nebrige prema radnicima“.

„Ovo je 21. vek, zemlja Evrope, zemlja koja je kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, u kojoj radnici 13 meseci nisu primili platu“.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare