Zorana Mihajlović na Koridoru 10: Ceo svet će da zna kakve probleme smo imali sa grčkom firmom Aktor

Ministarka građevinanstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će kompletan južni krak Koridora 10 ka Bugarskoj biti završen na jesen, ali je posebno istakla probleme koje Vlada Srbije i Koridori Srbije imaju sa grčkom kompanijom „Aktor“.

„Imali smo probleme sa kompanijom Aktor koja dolazi iz nama prijateljske Grčke i nadam se da više nikad nećemo imati probleme kao što smo ih imali s njima. Budite uvereni da ćemo obavestiti sve međunarodne finansijske organizacije kroz šta smo sve prošli sa kompanijom Aktor” istakla je Mihajlovićeva.

Ova grčka kompanija, inače, radi na istočnom kraku Koridora 10, potez Prosek- tunel Bancarevo – Crvena reka, a Mijalovićeva nije saopštila o kakvim konkretno problemima je reč.

Kako se navodi u saopštenju njene pres službe, ministarka je juče završila četvrodnevnu posetu istočnom kraku Koridora 10 ka Bugarskoj tokom koje je bila smeštena u kampu „Koridora Srbije“ u Beloj Palanci.

Zorana Mihajlović se u Dimitvorgradu i sa bugarskim ministrom transporta Rosenom Željazkovim. Glavna tema razgovora bila je kako smanjiti gužve na granici za građane i privredu, a bugarski ministar je najavio da će autoput od Sofije do granice sa Srbijom biti završen 2021. godine.

Na kraju posete, ministarka Zorana Mihajlović se na trasi autoputa ispred tunela Bancarevo sastala sa više od stotinu radnika.

„Najviše sam ponosna na vas, na sve što ste do sada uradiili ovde u Bancarevu, na sve što ste uradili na svim auto-putevima kroz Srbiju i na južnom i na istočnom kraku Koridora 10“, istakla je Mihajlovićeva u razgovoru sa radnicima.

Ministarku Mihajlović je zanimalo da li radnici dobijaju plate na vreme i kakvi su uslovi rada i zaštita na gradilištu.

„Vi ste za mene najvredni deo ovog projekta, bez vas ne bismo imali ovo što već danas imamo i hvala vam na svemu što ste uradili za Srbiju“, istakla je Mihajlovićeva.


FOTO: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastukture

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

4 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vuski
22.07.2019. 11:38

Iz nama prijateljskih zemalja uglavnom dolaze da zarade lak novac..isto je sa prijateljskim grcima, rusima, kinezima…laka srpska lova od naivnih „gostoljubivih i toplih“ srba..uzmi pare i beži nazad u „prijateljske“ zemlje.

Bor Boranin
23.07.2019. 19:04

ČAROBNA GRADNJA AUTOPUTEVA?

Ministarka prof. dr dipl. ekonomiusta Zorana Mihajlović, nije se čulo da je plagijator kao nekih članova svog klana, najavila je da će kompletan južni krak Koridora 10 ka Bugarskoj biti završen na jesen, ali je posebno istakla probleme koje Vlada Srbije i Koridori Srbije imaju sa grčkom kompanijom „Aktor“. Prvo ministarka I Vlada imaju problem, ne samo sa kompanijom „Aktor“, već i sa sobom. Naime, koridopr 10 se gradi više od 30 godina, košta građane kao Sv. Petra kajganu. Rušenje brda, pucanje asfalta (bolest nasleđena od Mrke), projektovanje i doprojektovanja desetinu puta, amaterizam u projektovanju i gradnji. Autoput biće završen na jeseni, uz božiju pomoć, a problemi će ostati i pored angažovanja svetskih firmi, no kojih? Maršal.s kim se upoređuje vođa, gradio taj put domaćom radnom snagom, krampom, lopatom i kolicima sa drvenim točkom, u ono vreme niti se rušio, niti pao, a rušili ga “(ne)prijatelji iz NATO” formacije. Koliko smo radikalno-napredni i savršeni pokazaćemo?

ninkov
24.07.2019. 22:18

Opet plitka pamet i pogan jezik. Svi su bosanci isti.

Sava
30.07.2020. 21:23

Nevalja vam AKTOR , ali je zato dobar INTEGRAL gospodina DODIKA , tek cemo saznati kakve mucke su se desavale na KORIDORU !!!