Poslednji rok za obuku “po starom”

NIŠ – Obuka u auto-školama po novim propisima počinje od 25. oktobra, a oni koji su je započeli po starim propisima moraju je završiti najkasnije u roku od tri meseca. 

“Svi koji nemaju vozačku dozvolu, a žele da položu po “starom sistemu”, imaju rok do 25. oktobra da upišu vožnju. Oni koji to ne urade , ili ne uspeju da dobiju vozačku dozvolu do januara sledeće godine, moraće da pohađaju teorijsku i praktičnu obuku  po novom sistemu ”, rekao je suvlasnik  Auto škole  “Soko” u Lebanu Vladan Ristić.

Ristić  kaže da je trenutna cena obuke 24.000 dinara, i dodaje da će po novom sistemu biti oko 60.000 dinara.

„Časovi teorije i vožnje koštaće oko 60.000 dinara,  dok će za polaganje teorije i prakse kandidati morati da izdvoje još po četiri hiljade dinara, zatim će imati još i dodatne časove i ispit Prve pomoći“, kazao je Ristić.

Ovaj rok od tri meseca dat je da bi se auto-škole u tom periodu navikle na nove propise i da bi preraspodelile svoja sredstva i obučile instruktore , rečeno je u ovoj auto školi agenciji „JuGmedia“.

U Auto školi “Soko” trenutno je na obuci za vozače 185 kandidata. Prošle godine vozačku dozvolu dobilo je 250 ljudi.

(Kraj)

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare