Gradonačelnik Vasić u Njujorku razgovarao s predsednikom “Mišlena” o ekologiji

Na marginama Samita o klimatskim promenama koji se održava u Ujedinjenim Nacijama u Njujorku, delegacija grada Pirota  sastala se sa predsednikom “Mišlen”grupe, su na sastanku predstavljeni projekti koji imaju uticaj na smanjenje zagađenja i poboljšanje uslova za očuvanje životne sredine u Pirotu, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Posebno su istaknute zajedničke inicijative “Mišlena” i Pirota na gasifikaciji i da se gradska toplana i energana “Tigar Tajersa” preusmere na druge izvore energije prelaskom na gas. Prolazak regionalnog gasovoda najavljen za 2023. godinu, I on će u mnogome poboljšati kvalitet vazduha u gradu, rečeno je na sastanku. Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i Floran Menego izrazili su zajedničku želju da što pre dođe do realizacije ovog ekološko-energetskog projekta.

“Utisci su veoma dobri. Mišlen je veoma važan za naš grad i čitav region. Najveći je poslodavac i kompaniji Tigar Tajers u Pirotu zapošljava najveći broj radnika. Sastanak sa predsednikom Mišlen grupe za mene je velika čast. Inicijativa o korišćenju gasa jer naišla na veliku podršku Mišlena jer ova kompanija vodi računa o životnoj stredini. Podržavaju i inicijativu o Transportno-logističkom centru.Posebno me raduje što smo o pirotskoj fabrici Tigar Tajers i radnicima čuli pozitivne reči”, kaže Vasić.
Na sastanku se razgovaralo i o ekološkim uslovima za poboljšanje transporta i logistike i projektu koji grad realizuje sa Slobodnom zonom Pirot. Projekat Logističkog centra Pirot predstavio je izvršni direktor Slobodne zone Pirot Dragan Kostić.

“Predstavili smo naš Logistički centar u Pirotu koji je veroma važan za poboljšanje životne sredine i kako ovaj centar može “Mišlena” da koristi za pretovrar i skladištenje robe”, ističe Kostić.

Kako se navodi u saopštenju, ovo je nastavak inicijative pokrenute na  Movin’on Samitu koji je početkom juna održan u Montrealu u organizaciji “Mišlena”. Dogovoreno je uključivanje eksperata iz oblasti logistike u ovaj, za grad Pirot i “Mišlen”, veoma značajan projekat.

Sastanku je prisustvovao i Antoine Sautenel, organizator Movin’on samita i direktor Sekcije za odnose sa državnim organima “Mišlena”.

 

FOTO: Gradsksa uprava Pirot

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
boni
27.09.2019. 09:48

A i ti Paniću, koliko dnevno vazelina trošiš ? Sram te bilo !