Danski Kentaur otvara svoj pogon u Vranju, posao za 150 ljudi

Vodeći danski proizvođač profesionalne garderobe za uslužne i zdravstvene delatnosti “Kentaur” otvara sutra u Vranju svoj prvi proizvodni pogon u Srbiji, u koji je uloženo više od milion evra, a na svom otvaranju zapošljava 150 ljudi, dok je u planu zapošljavanje bar još 200 radnika do kraja iduće godine.

“Na ovaj način kompanija može brže i preciznije odgovoriti zahtevima kupaca u pogledu količina, boja i veličina odeće u svetlu sve dinamičnijih zahteva klijenata”, kaže se u saopštenju Ambasade Danske u Beogradu.

Specifičnost Kentaura se sastoji u tome što su, kako kažu lestvica kvaliteta i dizajna podignuta poprilično visoko, a svi repromaterijali su poreklom iz Nemačke, Italije ili Engleske dok su za dizajn zaduženi vodeći danski i japanski kreatori.

Ovakav pristup je kompaniju učinio, kažu, prepoznatljivom među profesionalcima, a danas su i glavni sponzori kuvarske reprezentacije Danske.

Celokupna proizvodnja kompanije je izvozno orijentisana, a Vranje kao grad sa jakom tekstilnom tradicijom i radnim navikama se, kako navode, uspešno uklopio u model kompanije Kentaur.

Foto: Kentaur.com

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare