Učitelj Dejanović započeo štrajk glađu

Pod motom „Štrajkujem glađu – sit sam direktorkine nehumanosti“ danas je u 7 časova, ispred Osnovne škole „Svetozar Marković“ Vranje, učitelj Miomir Dejanović, otac deteta sa autizmom nedavno premešten iz te u seosku školu, započeo štrajk glađu.

Da podsetimo problem učitelja Dejanovića sa direktorkom škole u kojoj radi pune 24 godine nastao je kada je zbog manjeg broja upisanih prvaka dobio premeštaj u seosku školu u Donjem Neradovcu.

Sa ovom odlukom on nije mogao da se složi zbog toga što godinama, sa suprugom koja je takođe učiteljica i radi u seoskoj školi, bine o sinu sa autizmom kome je po nalazu lekara specijaliste neophodna pojačana nega roditelja.

Otuda on i dalje od direktorke zahteva da se vrati u matičnu školu kako bi bio blizu i od pomoći svom sinu sa autizmom, obezbedio mu nastavak školovanja i dostojanstveno funkcionisanje porodice koja je direktorkinom odlukom ugrožena.

Za prosvetu je, prema njegovim rečima, sramno to što je doveden u situaciju da zdravljem i životom brani osnovno pravo svog deteta da se školuje i da u nevolji bude sa roditeljima.

 

 

Ovaj medijski sadržaj deo je projekta „Korak ka kompententnijoj inkuluziji“, sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministartsvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji jedodelio sredstva“

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimno
14.11.2019. 15:45

E sram ih bilo to je sadasnja vlast unistise posten narod zemljom vlada sljam 30 prosto vredi ostalo…..,,