Kamberi: Država da spreči fašizam Miše Vacića

Pretnje Miše Vacića u Bujanovcu unose nemir među stanovništvo te opštine jer, iako se radi o političkom marginalcu, postoji strah da država, odnosno neko mnogo moćniji, stoji iza toga, ocenio je prvi čovek Bujanovca Šaip Kamberi.

“Čekamo da država pokrene postupak protiv takvog fašističkog govora”, kazao je juče Kamberi, gostuijući na televiziji N1.

Ne možemo zanemariti, dodao je, da je Bujanovac multietnička sredina i ako država ne preduzme ništa, ona je onda i saučesnik.

On je naveo da u Bujanovcu nisu zabeleženi  međuetnički incidenti i da su odnosi među zajednicama korektni.

“Po meni, to su fašističke izjave koje treba najoštrije osuditi“, kazao je on, ponovivši da osuđuje svaki pokušaj unošenja nemira među stanovništvo opštine.


Bujanovačko Odeljenje Osnovnog tužilaštva u Vranju dalo je nalog policiji u Bujanovcu (koja je deo PU Vranje) da ispita okolnosti i sadržaj izjava Miše Vacića, lidera Srpske desnice, prilikom osnivanja odbora te stranke u ovom gradu, nezvanično saznaju Bujanovačke. Vacić je na skupu u bujanovačkom Domu kulture, uputio niz uvreda i pretnji na račun albanskih, ali i srpskih političkih lidera koji zajedno čine lokalnu vlast.

Vacićev govor osudio je i predsednik Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu Zoran Stanković.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare