Osnovna škola Svetozar Marković proslavila 115. rođendan

Svečanom sednicom u Narodnom pozorištu sinoć je Osnovna škola „Svetozar Marković“ Leskovac obeležila 115 godina postojanja i rada.

Direktorka ove vaspitno-obrazovne ustanove Tamara Janković tom prilikom istakla je da više od jednog veka njihova škola sprovodi ključni zadatak obrazovnih ustanova, a to je istrajnost u vaspitanju novih generacija kao i obezbeđivanje adekvatnih uslova za rad.

“Ponosni smo što ova naša škola pored reke, bez obzira na sve radove, teškoće i društvene promene ostaje mesto na kome se uči“, kazala je direktorka.

U ime lokalne samouprave ovaj veliki jubilej čestitala je članica kabineta gradonačelnika Marija Rajković, podsetiviši tom prilikom na sva ulaganja grada u ovu školu.

„Jednoj od najstarijih škola, sa dugom istorijom i bogatom tradicijom, izgradili smo teren za male sportove, ogradu i sanirali objekat i u sve to uložili preko 12,5 miliona dinara. Lokalna samouprava i dalje osluškuje njihove potrebe i da zbog se zbog toga završava projekat za fiskulturnu salu”, rekla je Rajkovićeva.

Na svečanosti su uručene nagrade najboljim učenicima i profesorima.

 

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Татјана
14.12.2019. 20:35

Да ли је ово био неки перформанс?! На фотографијама видим пионире малене и прославу 29.новембра-Дана пропале државе. Јесте да је Светозар Марковић био по опредељењу социјалиста и донекле заговорник југословенства, али да је жив, видео би колико је то била идеологија која је уназадила Србију. Молим ове што су осмислили перформанс илити приредбу, да се замисле шта су овим црвеним марамама хтели деци да кажу.