Vandali posekli tek zasađena stabla u mini parku

Uoči Sretenja nepoznati počinioci su oštrim predmetom, najverovatnije sekirom, posekli sva zasađena stabla i oštetili žičanu ogradu u mini parkiću koga je nedavno, grupa građana napravila ispred sedišta Mesne zajednice u Donjem Neradovcu, udaljenom šest kilometara od Vranja.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, a dok pripadnici službe bezbednosti rade svoj posao, meštani Donjeg Neradovca su jedinstveni u osudi ovog vandalskog čina.

Svi se pitaju kakvu to dušu imaju ljudi koji su smogli snage da u gluvo doba noći poseku mlada stabla, koje je Mesnoj zajednici poklonio vranjski „Komrad“.

Ovaj nemili događaj uznemirio je i Srećka Ristića, vlasnika firme „Profilkon“, koja je za ovaj parkić besplatno uradila metalne stubiće i sedam klupa za sedenje.

„Ovaj posao smo odradili na poziv naših omladinaca kojima smo želeli da pomognemo u opremanju mini parkića.U njegovu realizaciju krenuli smo kada im je Ministarstvo omladine i sporta za ovu svrhu uplatilo 48.000 dinara. Tim parama kupljen je materijal za postavljanje stubića i žica za ogradu“, kaže Ristić.

Omladinci ove Mesne zajednice su planirali da u drugoj fazi uređenja parkića zaseju travu i postave rekvizite za decu. Posle ovog vandalskog čina, međutim, svi se pitaju da li je sve to vredno ulaganja kada neko preko noći uništava nečiji trud.

Foto: Nenad Ristić

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare