Nagrada „Slađana Veljković“ i za najbolje reportaže o COVID -u

Ove godine po drugi put biće dodeljena novinarska priznanja „Slađana Veljković“. S obzirom na trenutnu situaciju i činjenicu da su novinari u uslovima vanrednog stanja izveštavali o COVID – u, organizacioni odbor za dodelu nagrade na juče održanoj sednici doneo je odluku da ove godine pored postojećih nagrada uvede još jedno nenovčano priznanje za najbolju reportažu sa temom Korona u Srbiji, piše portal Vom.

Nezavisno od ovog, podsećamo vas da će ove godine kao i prošle biti dodeljena tri ravnopravna priznanja u vidu plakete i novčanog iznosa od 200 evra. Sponzor ovogodišnje nagrade je kompanija “Alfa-Plam” iz Vranja.

Novinari i redakcije mogu poslati svoje predloge za tri kategorije gde će se birati najbolja medijska ostvarenja:

  • Nagrada za najbolju reportažu
  • Nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima
  • Nagrada za novinarski poduhvat

Prerano preminula novinarka Slađana Veljković, svojim reportažama objavljenim u dnevnom listu Večernje novosti, gde je do svoje smrti radila kao dopisnik iz Pčinjskog okruga, ostavila je neizbrisiv trag naročito u živopisnim reportažama i ljudskim pričama.

Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku „Vranjske“.

Slađana Veljković je živela za junake svojih priča, svojim pisanjem pokretala je sve institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, zbog toga dodeljujemo nagradu novinarima koji su uspeli da svojim izveštavanjem pomere granice novinarstva.

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih sfera novinarstva (televizija, štampani i online mediji) sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona  koje izveštavaju na srpskom jeziku.

Radove kojima se konkuriše treba poslati na email adresu: nagradasladjanaveljkovic@gmail.com najkasnije do 15.juna 2020 godine. U obzir dolaze svi sadržaji objavljeni od 8. jula 2019. godine do 15.juna 2020. godine.

Do sada je na konkurs stiglo 34 predloga. Ove godine odluku o dobitnicima doneće stručni žiri na čeku sa Momčilom Popovićem, šefom DESK -a Večernjih novosti iz Beograda, Gordana Bjeletić, glavna i odgovorna urednica Južnih vesti iz Niša  i novinar Bratislav Ilić iz Leskovca.

Iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, podsećaju da su odabrali dan njene smrti za dodelu nagrade, jer žele da tog dana živi novinarstvo i uspomena na nju.

Prošle godine, naši prijatelji iz kompanije BAT iz Vranja pomogli su nam da po prvi put dodelimo priznanja. Zahvaljujući pomoći grada Vranja upriličena je i izložba fotografija “Jedna karijera u 50 slika”, čije otvaranje je upriličeno iste večeri. Posebnu zahvalnost dugujemo kompaniji “Alfa plam” koja će ove godine nagraditi dobitnike – kažu iz CMTDO.

Kompanija Alfa-Plam iz Vranja jedna je od najuspešnijih u Srbiji. Alfa-Plam je lider u proizvodnji grejnih tela u regionu i spada u top 5 u Evropi. Pored uspeha u svojoj delatnosti, Alfa Plam se može pohvaliti i realizacijom mnogobrojnih aktivnosti u oblasti društveno odgovornog poslovanja. Pre svega, po pitanju poštovanja svih važećih propisa kada je u pitanju odnos prema zaposlenima i svim ostalim interesnim grupama (akcionari, dobavljači, kupci). Kompanija Alfa – Plam je regionalno poznata i po projektima kojima pomaže socijalno ugroženim grupama stanovništva kroz razne vidove donacija. Važno je  istaći i da većina proizvoda ispunjava stroge standarde izvoza u EU što ih čini ekološki podobnim i u čemu se sastoji doprinos kompanije zaštiti životne sredine. Za realizaciju projekata društvene odgovornosti Alfa-Plam je dobila i nagradu Društveno odgovorno poslovanje koju dodeljuje Privredna Komora Srbije.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare