Maturanti Tehničke škole se odrekli haljina i odela kako bi pomogli svom drugu koji ima paralizu

Maturanti Tehničke škole u Pirotu zbog epidemije korona virusa dugo nisu znali hoće li imati to specijalno veče namenjeno proslavi njihove mature. Ipak, čim su saznali da će njihovo matursko veče biti održano, jednoglasno su doneli odluku – da svečana odela, kravate i elegantne haljine zamene majicama, a sve kako bi pomogli dečaku Čedi Tošiću (13) iz Pirota koji boluje od cerebralne paralize i koji treba da se operiše ovog meseca u bolnici u Ćupriji.

„Posle sastanka parlamenta u školi, dogovorili smo se da oragnizujemo humanitarnu akciju za našeg drugara Čedu. Umesto u haljinama i odelima, odlučili smo da proslavimo matursko veče u majicama. Novac koji budemo prikupili ići će za Čedu. Sada tražimo sponzore koji će obezbediti te majice za 250 maturanata, koliko nas je u školi“, kaže Dragana Tašković za Telegraf.

Ova maturantkinja ističe da će devojčice nositi bele, a dečaci crne majice. Njihova ideja je da sa prednje strane majice stoji natpis „Budi i ti nečiji razlog za osmeh“, dok bi se na poleđini nalazilo nešto što je specifično za svaki razred ovih humanih četvrtaka.

„Mislimo da nije potrebno da budemo u haljinama ili odelima da bismo se lepo proveli. Tog dana treba da budemo zajedno, da se družimo, a to možemo i u majicama“, kaže Dragana.

Njima su se pridružili i profesori, koji će rade volje, baš kao i učenici, nositi majice na maturskoj večeri.

Maturanti Tehničke škole već su stupili u kontakt i sa Čedinom majkom Ljiljanom, a sada ostaje samo da se neko javi i pomogne ovim mladim ljudima u nameri da svojim humanim akcijama promene deo sveta oko sebe.

Rođen sa cerebralnom paralizom

Predivni dečak Čeda uvek je nasmejan, veseo, optimističan i s razlogom omiljen među drugarima. Rođen je sa celebralnom paralizom, ali ga snaga da hoda i bude odličan đak u školi nikada nisu napuštali.

Već je, kako je ranije ispričala njegova majka za Telegraf.rs, bio operisan, a sada ponovo mora da bude potvrgnut hirurškom zahvatu jer je naglo počeo da raste.

„Moj sin je već imao jednu operaciju u Ćupriji i počeo da hoda. Problem je nastao zbog naglog rasta i on trenutno ne može uopšte da hoda, a jedini spas mu je još jedna operacija koju će izvesti ruski lekari“, ispričala je ona.

Majka Ljiljana ne radi nigde zbog Čedine bolesti, pošto stalno mora da bude uz njega i dodaje da lekari kažu da će dečak sigurno hodati posle operacije.
Inače, iako do treće godine nije mogao ni da puzi, Čeda je sa 9 godina vozio bicikl i igrao fudbal, i to posle dve operacije koje su obavili ruski lekari u Ćupriji.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare