Pirot: SNS i SPS zajedno u vlasti, na prvoj sednici bira se i gradonačenik i gradsko veće

Na konstituvnoj sednici Skupštine grada Pirota, zakazanoj za 20.avgust, pored verifikacije odborničkih mandata biće izabran i predsednik skupštine, njegov zamenik i sekretar, ali i gradonačelnik, njegov zamenik i članovi gradskog veća, potvrdio je juGmedii aktuelni gradonačelnik ovog grada Vladan Vasić.

On je kazao da će pored Srpske napredne stranke (SNS) u koaliciji na vlasti sigurno biti i Socijalistička partija Srbije, a na osnovu dva kruga razgovora sa strankama koje su na minulim loklanim izborima prešle cenzus, mada je najavio da će do 20. avgusta biti još razgovora.

Konstititivna sednica, zbog aktuelne epidemiološke situacije, biće održana u sali Doma kulture.

„Na toj sednici pored izbora predsednika Skupštine grada i imenovanja sekretara Skupštine, biće izabran i gradonačelnik, zamenik gradonačelnika, zamenik predsednika Skupštine i Gradsko veće“, rekao je Vasić i najavio da će u novoj vlasti biti novih lica i da će umesto pet, biti tri pomoćnika gradonačelnika.

Da podsetimo, na lokalnim izborima u Pirotu lista “Aleksandar Vučić za našu decu“ je pobedila i osvojila 36 od 56 odborničkih manata u lokalnoj skupštini a prvi na listi je bio aktuelni gradonačelnik Vladan Vasić.

Druga je lista “Najbolje za Pirot Odbranimo reke, obranimo Pirot dr Žarko Todorović“, koja je osvojila 7 odbornika. Treća po broju glasova je lista “Ivica Dačić Socijalistička Partija Srbije“ koja ima 6 odborničkih mandata u novom sazivu gradske skupštine. Četvrta je lista “ profesor Vladica Tošić-Pobeda za budućnost Pirota“ sa 4odbornička mandata.Peta lista koja je prešla cenzus je “Koalicija Za kraljevinu Srbiju Pirot je za kralja, POKS Monarhistički front Miloš Todosijević“ i imaće 2 odbornika u pirotskom parlamentu.Lista “Srpska desnica Pirot može bolje Ninoslav Ćirić“ osvojila je jedan odbornički mandat.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare