Put Leskovac-Vlasotince biće gotov tek u novembru zbog izmeštanja bandera

Iako je u potpunosti asfaltirana deonica od 6 kilometara puta od Leskovca do Nomanice, ova značajna infrastukturna investicija deonica neće biti u potpunosti završena do kraja novembra ove godine, a kako je objašnjeno, radove koči izneštanje električne energije.

Radovi su već bili slabijeg inteziteta zbog epidemije korona virusa, a na delu saobraćajnice kroz sam Leskovac u Ulici Sime Pogačarevića, potrebno je izmestiti sve ulične bandere, što će dodatno usporiti završetak cele investicije..

“Moguće da će to biti i ranije, ali novembar nam je orijentaciono krajni rok, jer nam je potrebno sigurno nekih dodatnih mesec dana da se distanciraju stubovi sa električnom energijom”, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Put od Leskovca do Vlasotinca je kapitalna investicija važna ne samo za Leskovčane i Vlasotinčane već za ceo jug Srbije, zbog čega su Putevi Srbije za ovu investiciju izdvojili dva miliona evra, odnosno, 240 miliona dinara. Put se iz osnova rekonstruiše, tako što je izvađena kocka postavljena tu pre 60 godina, pa se preko stavljaju dva sloja asfalta. Veći deo deonice dobio je i drugi sloj, kroz naseljena mesta vidljivi su obećani trotoari, formirana su tri kružna toka na izlazu iz Leskovca, radi se na biciklističkim stazama, a postavljene su i bankine.

U sklopu tih radova, grad Leskovac investirao je 14,2 miliona dinara u rekonstrukciju vodovodne mreže od 1,5 kilometara, kao i 31,1 milion za rekonstrukciju vodovodne mreže u dužini od 1,9 kilometara.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

3 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dragi
18.09.2020. 15:30

Juče sam prošao kolima tom deonicom i primetio da se nekoliko vozila duž puta kroz ul. Sime Pogačarevića parkirala nasred nove biciklističke staze. Čemu onda staze za bicikliste, ako ih automobili prisvajaju?

Андреј
19.09.2020. 08:18

Шта ради комунална полиција?Нека патролира и пише казне за паркирање на бициклистичким стазама или паук нека носи аутомобиле па ће Србин да се опамети кад га ударе по џепу…

sima strahota
19.09.2020. 12:14

….. novinarka sa nekim BG tablama zaustavlja ljude u kruznom toku i snima i vodi razgovor sa njima…koje krsenja bezbednosti saobracaja na donjem kruznom toku pa ovo je cirkus…beda ljudska

za put samo pohvale…