Radnička ulica u Grdelici obojena za potrebe filma, pogledajte prve snimljene kadrove sa seta – FOTO

Fasade starih i napuštenih fabričkih pogona u Radničkoj ulici u Grdelici, gde će se narednih dana nastaviti snimanje igranog filma “Bilo jednom u Srbiji” o takozvanom zlatnom dobu Leskovca između dva svetska rata, dobijaju potpuno novi sjaj. Radnici popravljaju fasade i boje ih za potrebe kadrova koji će biti zabeleženi u ovoj varoši.

Na platnom spisku produkcijske kuće “Le Film”, koja pod dirigentskom palicom reditelja Petra Ristovksog snima budući srpski blokbaster, nalazi se u ovom trenutku 127 Leskovčana, što majstora, zanatlija, kaskadera, statista, šminkera…

“Angažovana su i javna gradska preduzeća koja raščišćavaju teren, pomažu nam da prebacimo potrebne mašine i rekvizite na lokacije, i to bez ikakve nadoknade, na čemu smo posebno zahbalni loaklnoj samoupravi”, kazao je za juGmediu izvršni producent filma, takođe rođeni Leskovčanin, Zvonko Šimunec.

Pripremanje lokacija za višednevne setove , kao i staru vilu gazda Jove Jovanovića koji je sagradio fabriku Tekstilne industrije u Grdelici, a koja se nalazi u kompleksu fabrike iza Doma kulutre u Grdelici, obišao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, iz čije kase je za potrebe ovog filmnskog ostvarenja izvdvojeno 3 miliona dinara.

This slideshow requires JavaScript.

“Verujem da je ta filmska industrija nešto što predstavlja komparativnu prednost Srbije u svakom smislu te reči, ali je svakako i teško započeti jedan ovako grandiozan projekat. Naša skromna pomoć, kao ministarstva je bila jedna od inicijalnih kapisla da se uopšte krene sa ovakao važnim projektom na osnovu jedne predivne monografije i istorije jednog grada”, kaza je Ružić u Grdelici.

PROČITAJTE VIŠE:


Film o vremenima kad se vrednovala tuđa muka i cenilo poštenje


On je podsetio da je ministarstvo na čijem je čelu u Leskovcu već finansijski pomoglo sanaciju SRC Dubočica i da ovaj grad očekuje i veliki projekat video nadzora u vrednosti od 120 miliona dinara.

U galeriji ispod pogledajte eksluzivne već snimljene kadrove ovog filma sa setova u Leskovcu, Rudaru i Vučju:

This slideshow requires JavaScript.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare