Pošalji najlepše pismo Deda Mrazu i osvoji nagradu

Foto: Igor Đukanović

Tradicionalni nagradni literarni i likovni konkurs Pošte Srbije „Piši Deda Mrazu”, za decu uzrasta do deset godina iz cele Srbije, počinje 1. novembra i trajaće do 5. decembra.

Pošte Srbije pozivaju mališane iz cele Srbije, da učestvuju, da budu kreativni i da, otkrivajući lepote umetnosti i pisane reči, oslobode svoj talenat i prepuste se mašti, koju ovo praznično doba godine posebno inspiriše.

Mladi autori mogu se opredeliti za crtež, kolaž, stihove, priču, poruke, čestitke, želje, ili kombinovati literarne i likovne tehnike i formate.

Učešće može biti samostalno, ili grupno – slanjem grupnih radova preko predškolskih i školskih

ustanova. Radove će ocenjivati stručni žiri, a Pošta Srbije će nagraditi po tri najbolja autora u obe konkurencije.

Prigodne plakete najuspešnijim autorima, kao i nagrade – hoverbord, trotinet i roleri dodeljuju se u pojedinačnoj konkurenciji, a tri mini muzičke linije pripašće najuspešnijim vaspitnim i obrazovnim grupama.

Radove je potrebno slati na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: Nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu”, do 5. decembra.

Podatke o autoru – ime, datum rođenja, adresa i kontakt telefon roditelja/staratelja, potrebno je navesti na poleđini rada.

Na grupnim radovima, navodi se naziv, adresa i kontakt telefon ustanove, odeljenje ili vaspitna grupa, kao i broj dece koja su učestvovala u kreiranju. Uz sve radove, obavezno je priložiti izjave roditelja o saglasnosti za korišćenje i obradu navedenih podataka o autorima, od strane Pošte Srbije, a za potrebe konkursa.

Konkursom „Piši Deda Mrazu”, koji se ove godine održava 18. put zaredom, Pošta tradicionalno podstiče razvoj dečje kreativnosti i negovanje kulture pisanja I pismenosti.

Samo na prošlogodišnjem konkursu sa velikim uspehom učestvovalo je preko jedanaest hiljada mališana.

Uslovi nagradnog konkursa i obrasci izjava o saglasnosti, istaknuti su na sajtu Pošte www.posta.rs.

Za dodatne informacije na raspolaganju je i kontakt telefon 011- 3064-102.

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare