Opština Trgovište i crkva na istom zadatku

Rukovodstvo opštine Trgovište je u saradnji sa Crkvenom opštinom koja funkcioniše na njenoj teritoriji ove godine realizovala značajan projekat  za finansiranje i sufinansiranje obnove i izgradnje crkvenih objekata i očuvanje verskih zajednica.

Zahvaljujući ovom projektu Crkvena opština je uspela da realizuje ovogodišnji program obnove crkava i crkvenih objekata koja je podrazumevala rekonstrukciju krova i unutrašnjosti crkve u Novom Selu, završetak započetih radova na crkvi u Donjoj Trnici, rekonstrukciju Parohijskog doma u Trgovištu i krova, zvonika i svoda u unutrašnjost crkve Svete Petke u Lesnici, kao i zamenu krova na konaku Manastira preobraženja gospodnjeg u Kozjem Dolu.

Miljana Zlatković, predsednica Opšine Trgovište, je predstavnicima Crkvene opštine koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta obećala da uvek mogu da računaju na pomoć lokalne samouprave u očuvanju verskih zajednica i obnovi i crkvenih objekata.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare