Počela vakcinacija zdravstvenih radnika i u Medveđi

Prve doze Fajzerove vakcine protiv korona virusa stigle su u Dom zdravlja u Medveđi, a prvi se vakcinisao direktor Doma zdravlja doktor Dragan Anđelković.

“Po odluci Kriznog štaba i Ministarstva zdravlja prvo se vakcinišu zdravstveni radnici. Određenim brojem vakcina koje smo dobili u ovoj turi, 20 komada, danas će se vakcinisati zdravstveni radnici koji su se prijavili za vakcinaciju Fajzerovom vakcinom. Već smo počeli da pravimo spiskove za vakcinaciju koja će se održati u toku sledeće nedelje, na raspolaganju će biti i Fajzerova i Sputnjikova vakcina, čije se dopremanje očekuje ovih dana. Nakon vakcinisanja zdravstvenih radnika, napravićemo plan za vakcinaciju stanovništva i to osoba starijih od 75 godina”, kazao je Anđelković.

Kako je naveo, trenutna epidemiloška situacija je dobra, imaju pojedinačne slučajeve oboljevanja u toku prethodnih dana, a klinička slika pacijenata koji se javljaju kovid ambulanti u Medveđi je lakša.

“Zadnjih nekoliko dana nismo imali pacijente čije stanje zahteva lečenje na sekundarnom i tercijarnom nivou, odnosno oboleli se leče u našoj ambulanti i u kućnim uslovima. Zdravstveno stanje dva pacijenta koji su na bolničkom lečenju, je po informacijama kojima raspolažem, stabilno”, dodao je on.

Dok se ne uspostavi kol centar, doktor Anđelković apeluje na sve građane da se za vakcinaciju prijave preko svojih izabranih lekara.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare