Bratska opština Ub pomogla ugroženom stanovništvu Bele Palanke

Beloj Palanci je nakon poplava među prvima u pomoć pritekla bratska opština Ub, a  Belu Palanku i njene građane koji žive u poplavljenom području posetio je predsednik ove opštine Darko Glišić.

Da opštine Ub i Bela Palanka nisu prijatelji samo na papiru pokazala je pomoć koja je dopremljena iz Uba, 5 tona pomoći u vidu higijenskih paketa, vode, ćebadi i peškira dopremljeno je juče Beloj Palanci za pomoć ugroženom stanovništvu.

 

Darko Glišić je istakao da su i sami stanovnici Uba 2014. godine doživeli ovakvu nesreću, kada je u ovoj opštini došlo do velikih poplava, tako da znaju koliko solidarnost u ovakvom momentu znači.

‘’Bela Palanka je naš prijatelj, došao sam da im pomognem i da vidim drage ljude. Razgovaraćemo o tome šta je još potrebno kako bi se sanirale posledice poplave u našoj bratskoj opštini’’, kazao je Glišić i dodao da je Bela Palanka prva opština kojoj je Ub pritekla u pomoć.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković je uputio veliku zahvalnost predsedniku opštine Ub Darku Glišiću, njegovim saradnicima i građanima Uba koji su uvek tu za Belu Palanku.

‘’Juče smo uputili poziv za pomoć opštini Ub, a oni su na naš prvi poziv odmah reagovali. Razgovarali smo o vrsti pomoći koja nam je najpotrebnija u ovom trenutku a to su higijenski paketi, voda, sredstva za dezinfekciju. Ova pomoć nam puno znači jer imamo oko 300 stanovnika koji su ugroženi tako da će ona biti već sutra podeljena građanima u poplavljenim delovima opštine. Sa bratskom opštinom Ub imamo odličnu saradnju sa svim poljima a u ovim teškim trenucima za naše građane oni su pokazali svoju neizmernu humanost i solidarnost”,  kazao je Miljković.

Paketi pomoći dopremljeni su u halu Ustanove za sport ‘’SC Banjica’’, a oko pripreme i podele angažovani su volonteri i radnici javnih preduzeća.

pore u rešavanju kriznih situacija možda govori i slika iz Bele Palanke kada su svi prionuli na posao i zajedničkim snagama za vrlo kratko vreme sve pakete pomoći smestili u halu.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare