Za vantelesnu oplodnju iz budžeta grada po 250 hiljada dinara, za porodice sa duplim blizancima i trojkama po 12 hiljada mesečno

Članovi Gradskog veća usvojili su na jučerašnjoj sednici Pravilnik o bližim uslovima, kriterijumima, načinu i postupku za ostvarivanje prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju u 2021. Godini, kojim se predviđa izdvajanje iz gradskog budžeta u iznosu od 250.000 dinara za pokušaj vantelesne oplodnje, po bračnom paru.

Takođe, usvojen je i Pravilnik o materijalnoj podršci porodici sa duplim blizancima i trojkama i ove porodice će dobijati po 12.000 dinara mesečno, tokom 2021. godine.

Na sednici Veća usvojeni su i Nacrti Odluka o usklađivanju poslovanja sa Zakonom o javnim preduzećima JP “Vodovod”, JKP “Komrad”, JP “Novi dom”, JKP “Parking servis”, JP “Uprava Banje”,  kao i Nacrt Odluke o načinu i postupku  imenovanja direktora javnih preduzeća i javnih komunalnih preduzeća, čiji je osnivač Grad Vranje.

Usvojeni su, takođe i Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanom javnom pozivu za finansiranje projekata  iz budžeta grada Vranja u oblasti kulture  u 2020. godini i Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za dodelu sredstava za finansiranje projekata  iz budžeta grada Vranja u oblasti kulture  u 2021. godini.

Usvojen je i Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanom javnom pozivu za sufinansiranje projekata  iz budžeta grada Vranja u oblasti javnog informisanja u 2020. godini.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare