Piroćanci se vakcinušu kineskom vakcinom na šest punktova

Šest punktova za masovnu imunizaciju na zatvorenom bazenu u Pirotu otvoreno je od danas od 8 do 18 sati, gde su odjutros vakcinišu građani, a kinesku vakcinu primili su i gradski funkcioneri.

Za danas je predviđeno da se na ovim punktovima kineskom vakcinom vakciniše 420 građana a u toku prepodneva je vakcinisano oko 60 gradjana. Kinesku vakcinu primili su i pomoćnik gradonačelnika Vidojko Panajotović, gradski većnik Dejan Randjelović i direktor Sportskog centra Pirot Nenad Djordjević.

„Došla sam da primim vakcinu jer je to jedini način da se zaustavi ova pandemija i vratimo svi u normalan život, rekla nam je jedna Piroćanka koja je došla na vakcinaciju“.

Zavod za javno zdravlje Pirot dobio je 1.200 doza kineske vakcine za imunizaciju u Pirotskom okrugu, za Pirot 930 doza, Belu Palanku 120, Babusnicu 72 i Dimitrovgrad 78.

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić je rekao da se vakcinacija odvija bez problema.

„Ovde imamo šest punktova za masovnu imunizaciju. Juče je u ambulantama Doma zdravlja vakcinisano 200 gradjana, danas je u planu vakcinacija 420 gradjana. Svakog dana od nadležnog ministarstva dobijamo spiskove gradjana koji treba da se vakcinišu. Redovno šaljemo izveštaje, imamo koordinatora za opšte poslove imunizacije i kooordinatora za imunizaciju. Vakcinacija se odvija bez problema a gradjanima koji čekaju na vakcinaciju služimo čaj. Vreme nam takodje ide na ruku. Pozivamo gradjana da se prijave za masovnu imunizaciju, rekao je Colić.

Predsednica Skupštine grada i koordinatorka dolazaka na vakcinu dr Milena Dimitrijević naglašava da popodne dobijaju spiskove gradjana zainteresovanih za vakcinaciju.

„Trenutno imamo na raspolaganju kinesku vakcinu a odziv gradjana je odličan. Naši volonteri pozivaju gradjane da se prethodnog dana izjasne o dolasku na vakcinaciju sutradan. U Gradskom uslužnom centru otvorili smo i telefonsku liniju za sve informacije o vakcinaciji od 10 do 14 sati svakog dana“, kaže Dimitrijevićeva.

Gradski većnik Bojan Randjelović dodaje da će danas na zatvorenom bazenu još jednu prostoriju opremiti za vakcinaciju kako bi gradjanima olakšali da se vakcinacija odvija bez gužvi.

„Deset osoba se vakciniše na sat vremena i do sada je vakcinisano oko 60 osoba. Molim gradjane da budu strpljivi“, rekao je Randjelović.

Prema spiskovima prijavljenih na portalu eUprava volonteri Kol centra u Pirotu pozivaće telefonski gradjane u popodnevnim satima i zakazivaće termin vakcinacije, tako će se svakodnevno praviti raspored imunizacije. Gradjani koji imaju bilo kakva pitanja ili nedoumice odgovore mogu da potraže i pozivanjem gradskog Kol centra na broj telefona 010 305 556 od 10 do 14 sati.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare