Posle dve nedelje situacija u opštini Medveđa koja je pretrpela ogromnu štetu usled poplava, znatno bolja

Na teritoriji opštine Medveđa u kojoj je zbog šteta koje su nanele obilne padavine proglašena vanredna situacija, a 50 posto stanovništva ostalo bez struje, nakon dve nedelje stanje na terenu je mnogo bolje, potvrdio je za juGmediu predsednik te opštine i komandat Štaba za vanredne situacije Nebojša Arsić.

“Oko 150 domaćinstva bilo je bez struje. Mi smo konstantno ove dve nedelje bili na terenu, dopremali agregate i oko 1000 paketa sa osnovnim namirinicama i sada je situacija mnogo bolja. Od 137 trafostanica koliko ih ima na teritoriji naše opštine, ostalo je još oko dvadesetak koje nisu u funkciji ali na čijem osposobljavanju se uveliko radi”, kazao nam je Arsić.

Napominje da su imali i veliku pomoć države, ali i Rusa koji su im juče donirali dva agregata, a oni su iz opštinskog budžeta obezbedili 35.

“Evo vojska nam je tu nekoliko dana, mi kao opština snosimo troškove smeštaja, hrane, ali nam njihova pomoć dosta znači”, dodao je predsednik.

I Rudnik Lece koji  je zbog pokidanog dalekovoda ostao bez struje, nema više problema sa snabdevanjem elektirčnom enegrijom, a kako je dodao Arsić, trenutno se pravi plan preraspodele brašna ugroženim domaćinstvima.

Podsetimo, opština Medveđa je iz svog budžeta izdvojila oko 2 miliona dinara za oštećenja koja su nastala usled poplava, a najveći problem imali su sa nestankom struje.

Takođe, veliki broj donacija pomogao je da se situacija za dve nedelje stabilizuje. Među poslednjima je donacija o kojoj smo već pisali, Naime, Opština Bogatić donirala je količinu od 25 tona brašna kako bi humanim činom pomogla stanovnike opštine Medveđa.

Predsednik Nebojša Arsić ističe da je zahvalan na pomoći državnim organizacijama, opštinama i ljudima koji su u proteklom periodu donirali pomoć u agregatima, paketima pomoći, kao i radnicima EPS-a iz cele Srbije na raščićavanju terena i bržoj stabilizaciji u napajanju električnom energijom na teritoriji njihove opštine.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Baka
27.01.2021. 13:04

@situacija se stabilizuje??
Kako da to razumem? Rudnik ima struju ali stanovnici Leca nemaju. Ima li opstina planove kad će se situacija totalno stabilizovati, ima li listu prioriteta, kome se pomaže ? Onima kojima je zaista pomoć potrebna?
Jedna opšta informacija je pod hitno potrebna .