Vranje i dalje žarište korone, još 110 novoobolelih samo u ovom gradu

Najnoviji podaci testiranja na KOVID 19 u Pčinjskom okrugu pokazali su da Vranje i dalje prednjači po broju novozaraženih. Naime od 396 testiranih osoba iz okruga, čak 110 je iz Vranja. Opština Trgovište ima 2 novoobolele osobe od korona virusa, Surdulica i Vladičin Han po 8, Bujanovac 9, Preševo 12, dok u Bosilegradu nije zabeležen ni jedan slučaj oboljevanja od COVID infekcije.

Branislav Stojnev, lekar na specijalizaciji iz epidemiologije, u vranjskom Zdravstvenom centru, kaže da se među obolelima u Vranju uzrasta do 5 godina nalazi jedan mališan, od 6 do 14 godina , šestoro dece, od 15 do 19 godina, jedanaestoro dece, od 20 do 29 godina , devet osoba, od 30 do 39 godina, osamnaest ljudi, od 40 do 49 godina, devetnaest osoba, od 50 do 59 godina, petnaest ljudi, od 60 do 69 godina , dvadeset osoba, od 70 do 79 godina, sedam ljudi i od 80 do 89 godina, četiri osobe.

„Korona brojke su nam pokazale da ova virusna infekcija ne miruje na teritoriji Pčinjskog okruga i da je epidemiološka situacija venredna. Otuda je sada veoma važno da se svi podjedanko pridržavamo epidemioloških mera zaštite kako bi suzbili dalje širenje ovog virusa.Štiteći sopstveno zdravlje, štitimo i druge pored sebe“, naglašava na kraju doktor Stojnev.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare