Udruženje Princip upozorava na ekstremno zagađen vazduh i u Vlasotincu

Predstavnici Udruženje “Princip” iz Vlasotinca upozorili su na veoma zagađen vazduh u ovoj varoši I od opštinskog inspektora za zaštitu životne sredine zatražili više više odgovra.

“Kako je danima kvalitet vazduha u Vlasotincu vrlo lošeg kvaliteta (izvor IQAir) upućujemo pismo inspektoru zaštite životne sredine Nenadu Dimitrijeviću”, piše u saopštenju.

Obraćajući se inspektoru, oni konstatuju da je vazduh u Vlasotincu ekstremno zagađen. Zato su od Dimitrijevića zatražili sledeće odgovore:

1.Da li pratite stanje i koji je razlog zagađenja? Vlasotince je mesto bez industrije okruženo šumama što znači da bi Vlasotince trebalo da ima kvaliteten vazduh,nekada smo važili za vazdušnu banju.

2.Šta ste uradil povod svakodnevnog paljenja divlje deponije?

3.Šta ste uradili povodom svakodnevnog paljenja plastike i topljenja bakarnih žica, na šta upozoravaju građani i ekološka udruženja svakog dana. Da li ste pronašli počinioce i da li će biti kažnjeni?

4.Da li ste upoznati sa kvalitetom energenata individualnih ložišta u Vlasotincu, naime deo individualnih ložišta koristi ugalj lošeg kvaliteta, prerađeno ulje kao i otpad od iverice (koji sadrzi lepak izuzetno kancerogenog sastava).

Pored pitanja, traže se i preduzimanje mera.

1.Kontrola svih ložišta za koje se zna da koriste nedozvoljene energente.

2.Kontrola deponije i pronalaženje počinioca kako onih koji pale smeće tako i one koji tope plastične kablove.

3.Redovno obaveštavanje sugrađana o kvalitetu vazduha sa preporukama za osetljive grupe stanovništva. Deca, stariji, kao i hronični bolesnici ne smjeu izlaziti po ovakvim uslovima

4. Pronalaženje rešenja kako bi vazduh bio zadovoljavajućeg kvaliteta. Možda ne delimo političko mišljenje ali udišemo isti vazduh.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vaal
11.11.2022. 13:44

Zagadjen od 1901.