Prva dama Srbije u Nišu poručila mladim naučnicima da streme ka velikim snovima

Deveti Forum mladih naučnika u Nišu otvorila je juče supruga predsednika Srbije Tamara Vučić koja je kazala da Srbija donedavno nije bila dobro mesto za naučni rad, a da je danas bolja atmsfera u toj oblasti.

„Danas je to promenjeno i zato pozivam mlade da se obrazuju, a ako kasnije i potraže dodatno znanje van Srbije, želim im da se ovde vrate i budućnost pronađu u svojoj zemlji. Budite dobri ljudi, budite plemeniti i humani, stremite velikim snovima, ali ne zaboravite ko ste i odakle ste“, poručila je Vučić.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski podsetila je šta sve država i grad Niš čine kako bi podržali mlade obrazovane ljude.

„Svake godine dodeljujemo stipendije srednjoškolcima i studentima, u Nišu ima sve više mesta za stručnjake informacionih tehnologija jer ćemo uz pomoć države udvostručiti kapacitet našeg Naučno tehnološkog parka, a završavamo i Omladinski centar gde će mlade Nišlije moći da se druže i razmenjuju ideje“, kazala je Sotirovski.

Forum mladih naučnika ima za cilj promociju obrazovanja, nauke i pravih vrednosti rekao je savetnik u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jovan Milić, koji je pre 9 godina i pokrenuo Forum.

„Vreme je da zaboravimo na podele i da podržimo sve mlade obrazovane ljude kako bi nastavili da se bave naukom, zato smo i nagradili 21. učenika generacije u niškim srednjim školama“, rekao je Milić.

Na ovogodišnjem Forumu prisutnima se obratilo i pet mladih i talentovanih ljudi i to: Ljiljana Konjević iz Matematičke gimnazije u Beogradu, Vukota Radovanović sa Medicinskog fakulteta u Nišu, Nikolija Bojković sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Andrej Vučković, učenik OŠ “Čegar”, koji je i najmlađi govornik i Maša Nastić, učenica Gimnazije “Svetozar Marković”.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
samo metla
22.06.2023. 07:33

kakve veze ima ova sa nauku i da deli savete