Cakić: Vučić laže – ništa se u Beogradu ne radi bolje niti su naprednjaci tamo sposobniji od naprednjaka na jugu Srbije

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je juče komentarisao inicijativu da sva deca dobiju besplatne udžbenike, rekavši da ne postoji ništa besplatno i da sve to na kraju građani plate. „Plaćaju i stadione koje im niko nije tražio“, komentariše narodni poslanik iz stranke Zajedno Nebojša Cakić.

„Vučić laže – ništa se u Beogradu ne radi bolje niti su naprednjaci tamo sposobniji od naprednjaka na jugu Srbije – svi jednako kradu i lažu. Dobro je što će deca u Beogradu imati besplatne udžbenike, ali bi bilo lepo i da Šapić vrati novac koji Beograd dobija iz državnog budžeta koji proporcionalno više pune manji gradovi. Neka gradonačelnik Beograda lepo vrati taj novac pa da i u drugim gradovima lokalne samouprave obezbede deci besplatne udžbenike“, rekao je Cakić.

Narodni poslanik se osvrnuo i na druga ulaganja koja će takođe platiti građani.

„Vučić je u pravu za jednu stvar – sve će to građani platiti ali plaćamo i druge stvari za koje nas niko nije pitao i koje nam manje trebaju nego knjige za decu. Ko će platiti stadion u Leskovcu koji je Vučić otvorio? Ko će platiti nacionalni stadion? Mi mislimo da je bolje da odvojimo taj novac za obrazovanje naše dece – to nam je važnije nego ekskluzivni objekti za slikanje političara“, kaže Cakić.

Stranka Zajedno se još od kraja prošle godine aktivno bori da se svoj deci u Srbiji obezbede besplatni udžbenici. Naši lokalni odbori su slali zahteve svojim lokalnim samoupravama, postavljali smo pitanja i iznosili predloge u parlamentu, pokrenuli smo peticiju i podržali građanske proteste za besplatne udžbenike u Kuršumliji i Osečini.

“Nastavićemo i dalje da se zalažemo za jednaka prava svih đaka i kvalitetnije i dostupnije obrazovanje u našem društvu”, poručuju.

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

26 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
SER
30.08.2023. 13:28

Ne znam za druge lokalne samouprave ali u Leskovcu se unazad 5-6 godina daju sredstva u iznosu od 6.000 din. za nabavku udžbenika za đake prvake i za svu decu školskog uzrasta čiji su roditelji korisnici socijalne pomoći. Takođe se u Leskovcu, od ove godine svim,, đacima prvacima,, poklanjaju đačke torbe, svoj novorođeno deci se poklanjaju auto sedišta a o ulaganjima u prosveti da i ne govorimo. Skoro sve škole su renovirane, prosvetnim radnicima se u redovno izmiruju obaveze itd.

Bojana
30.08.2023. 15:54

A ovo je Cakić zaključio za ovo kratko vreme od kad je poslanik u NSRS? Neka pita kako je nadimak njegovom partijskom kolegi Zdravkoviću. S kim si takav si.

Ja sam budjavi ljiga
30.08.2023. 19:45
Odgovor za  Bojana

Ej,Bojanka,Branka….ili kako već,Cakić je svojim govorima u Skupštinu Srbije nama južnjacima bar malo vratio ugled i poštovanje onih sa severa(mada i oni nisu baš nešto,al’ nas „bije“ glas da smo pi…ce).Čujem se sa poznanicima i prijateljima i oni imaju samo reči hvale na diskusije Cakića.
A vi????,a vi se samo divite govorima Orlića,Rističevića ili Atlagića.Uživajte.
Dokle???

Predrag Ivanovic
30.08.2023. 22:34

Budjavi, ne zaboravljam da si vredjao predsednika na nacionalnoj osnovi nazivajući ga “Bosancem Vlaškog porekla, a investitore iz Arapskih Emirata vredjao na verskoj osnovi,glupirajući se,kako će ti promeniti veru. Bolje bi ti bilo da se ne javljaš ako si uopšte svestan šta si pisao i potpisao na ovom istom portalu.Pitaj pravnike šta znače ovakve izjave pa onda nastavi da pišeš.
dr Predrag Ivanović hirurg

Zveki@
31.08.2023. 00:13
Odgovor za  Bojana

Kažu da čovek kada želi nekoga da kritikuje javno prvo mora krenuti od toga da je veći u vrlinama i duši. U poslednje vreme čitamo kritike ljudi koji su bili vršioci vlasti i pomogli samo sebi. Zašto u vreme vladavine tzv demokrata nije bilo besplatnih udžbenika, novih vrtića i škola, ulaganja u obrazovanje, infrastrukturu to bi trebali da se zapitaju pre nego krenu u napad na ljude koji brinu o svojim sugradjanima.

Branka
30.08.2023. 16:03

Samo gledaju da blate i crne, sta god se uradilo ili ne uradilo, ne valja! Neka narod bre odabere vas za svoje vodje pa vi kako znate i umete, ali to tesko da ce se desiti!

Bojana
30.08.2023. 16:46

Koga si Cakiću lagao dok si bio na vlasti i izmenjao sve moguće funkcije u javnom sektoru? Nešto se ne sećam da ste bilo šta dali mom detetu. Kao porodilja ni dinar od grada nisam dobila, a kad je dete pošlo u prvi razred dobilo je polovne raskopusane knjige koje sam morala da vratim. Naknada za prvo dete bila je 20 000 dinara. I ti ćeš meni da pričaš nešto. Ti i tvoj pajtos Zdravković zvani „istina“, ne bez razloga, isti ste.

Stojka
30.08.2023. 19:04
Odgovor za  Bojana

On je mali mali za tebe i tvoje po lazi.

Predrag Ivanovic
30.08.2023. 20:39
Odgovor za  Stojka

Mala stojka, a šta je to Bojana rekla
a nije istina. Jedina tvoja istina je da ste “mali” ali tako vas narod vidi i glasa. Uvrede iznete na ime predednika države odraz su primitivizma, nekulture i porodičnog nevaspitanja. Tako to bude kada se nadješ u lošem društvu ali upamti :ništa neće dobiti na silu i ništa od pomisli da si toliko blizu vlasti da možeš i u Novosadsku skupštinu preko razvaljenih vrata. E vidiš, neće moći “bez domaćina”u tudju kuću sve dok narod bira.
Posle svega, danas se stidim što u Leskovcu i Leskovačkoj Skupštini ima i ovo malo mesta za Šembu i one slične njemu.
dr Predrag Ivanović hirurg

Stojka
31.08.2023. 20:58
Odgovor za  Predrag Ivanovic

Mi smo za vas grande,nismo najurili omladinu i porodice,nije bila ovolika korupcija na svim nivoima,narkotici,lopovluk,lazovcina i prostitucija cvjetaju od kako ste na vlasti.Ti ako si doktor ja dam Jovanka Broz lazovcino jedna.

MisterS
30.08.2023. 19:23

Svi naprednjaci su isti – uspešni, korektni, dokazuju se delima, a ne rečima, rade zajednički u interesu svojih gradova, kao i Republike Srbije. Uspeh se ne prašta, a rečnik uvreda, neosnovanih optužbi, kao i igranje na kartu socijale i zloupotreba dece u političke svrhe su ogledalo opozicije svuda u Srbiji. Besplatni priključci za centralno grejanje, besplatan gradski prevoz, besplatni udžbenici…sve je besplatno kada su u pitanju obećanja političke klike poslanika Cakića. A ko će da plati to „besplatno“ što ova politička opcija nudi? Svet šarene laže ukazuje na neozbiljnost političkog delovanja poslanika Cakića. No, bliže se izbori, tako da će obećanja ovog tipa biti svakodnevica u nastupima opozicije. Mogu samo da obećavaju, kleveću, glume…niko im više ne veruje.

Harry
31.08.2023. 17:29
Odgovor za  MisterS

Svi naprednjaci su isti- Grčić, Jutka,Vesić, Mali su pripadnioci SNS (u to valjda nema sumnje). Svaki od njih ima jednu- a neki i više afera na vratu. Svi su lagali kada je o njima trebalo da se izjasne, nijedan nije ni pomislio da bi trebao da odgovara. Tako zaključujemo da su i ostali isti- kao što je i gore rečeno. Lek za takve- ne daj im vlast u ruke!

Raščanin
03.09.2023. 23:21
Odgovor za  Harry

Kada dodje Ćuta na vlast s e će biti bolje.Takvog vodju i zaslužujete.

Predrag Ivanovic
30.08.2023. 19:36

Kada čovek zaluta onda traži izlaz. Nisam siguran da Cakić zna gde mu je izlaz iz skupštinske sale gde se našao kao trinaesti na listi stranke Zajedno. Za njega su svi kapitalni projekti uradjeni parama države Srbije nešto što se ne vidi. Grdelicka klisura sa svojim impresivnim vijaduktima i tunelima, severna obilaznica Leskovca, svi pristupni putevi do okolnih mesta( Grdelica, Vlasotince, Lebane i Vučje) Nikada u istoriji ovoga kraja nije ni uradjeno ništa slično. Grad je dobio prelep trg i sada je to mesto okupljanja Leskovčana svih uzrasta. Otvorene su nove fabrike i uradjena infrastruktura kao i potrebne raskrsnice-dva kružna toka na putu ka Nišu. Rekonstruisana sportska hala “Partizan” i sada otvoren prelep stadion. Uradjena je fabrika za prečišćavanje otpadnih voda i kolektor sa stalnim širenjem priključne mreže i tako medju prvim gradovima u republici jedan važan segment u očuvanju životne sredine.Gradska toplana posle višedecenijskog trošenja uglja prelazi na gas i mreža se neprekidno širi put sve većeg broja korisnika. Zaboravio je da ispriča istinu o termalnim izvorima i neuspelom, ali dobro naplaćenom i nikada završenom, projektu solarne elektrane. U njihovo vreme je “Zelena zona” bila ,samo, zona sasušene trave a ,pre svega,zona bez ijednog privrednog objekta. Vredni ratari, setite se gde su ulaganja u atarske puteve i vaše subvencije bile u njihovo vreme? A grad Leskovac počinje da se vraća na put “Malog Mančestera” i u svakom svom delu da liči na moderan grad koji se menja i postaje sve lepši iz dana u dan,pred našim očima.
Renovirane škole, zdravstveneambulante, domovi kulture,zgrade mesnih zajednica, gradskei seoske saobraćajnice, potpuno nova “led rasveta u gradu čine ga mestom koje se voli i u kome je uživanje popiti kafu na novom trgu ili biti na nadaleko čuvenoj roštiljijadi ili “filmskim susretima”.Dakle, nemoguće je nabrojati uspehe postignute u vreme vlasti SNS-a a da ,barem, polovinu i ne spomenete. Šta će reći kormilari iz stranke ili GG Zajedno
kada bude završena rekonstrukcija bolnice , odnosno, grad dobije posle pola veka najmoderniju zdravstvenu ustanovu na jugu Srbije. Napominjem, radi se “punom parom” a republika je sredstva već opredelila.
Džaba one smešne šetnje, nevaspitano vredjanje predsednika republike Akeksandra Vučića, čitavog njegovog tima i našeg gradonačelnika jer narod zna ko je “istina” a ko Šemba i ko nasilno pokušava da udje u skupštinu Novog Sada i isto tako prigrabi vlast.
dr Predrag Ivanović hirurg

Ja sam budjavi ljiga
30.08.2023. 22:01
Odgovor za  Predrag Ivanovic

Gospodine Ivanoviću zašto ste dozvolili da doktor Predrag drži besedu???

Stojko
31.08.2023. 10:23
Odgovor za  Predrag Ivanovic

Bezi bre b… i radi svoj posao ,i privatno derete pacijente a ovamo samo spavajte…i vi doktori ce kritikujete? Najvise ste se nafatirali neradom pa u privatne klinike da zalecujete vas nerad! Bog gleda!

Predrag Ivanovic
31.08.2023. 15:19
Odgovor za  Stojko

Naravno da gleda.Zato se prvo raspitaj pa onda “sve u isti koš”. Jasno je kakvi ste botovi i čiji ( nevaspitani nasilnici, bez trunke morala i neostvareni kritičari svega i svakoga) Ali upamti,bre Sto j ko, narod donosi konačan sud i nikakvi zavetnici, osvetnici, davitelji i ko zna ko i s’kim zajedno neće dobiti ni mrvicu nasiljem koje i ne krijete a neko sve to dobro vidi…Prvo prst na čelo pa onda vredjaj Sto j ko.
dr Predrag Ivanović hirurg

Sandra Savić
31.08.2023. 00:34

Jedino za šta ste kompetentni gospodine Cakiću jeste da ocenjujete svoju nesposobnost. Sada iz pozicije opozicije, nekada sa pozicije vlasti. Šta ste Vi uradili povodom dodele besplatnih udžbenika u Vaše vreme? Deca, ne samo da nisu imala besplatne udžbenike, nego su ostala i bez hleba, kada ste pozatvarali sve fabrike i ostavili njihove roditelje na ulici, koji su tada krenuli trbuhom za kruhom, kako bi prehranili svoje porodice. U to vreme ste napunili svoje džepove, opustošili gradsku kasu i bez milosti i savesti, otišli sa vlasti. Doduše, oterali su Vas. Tada je dr Goran Cvetanovič preuzeo da vodi jednu najgoru lokalnu samoupravu u zemlji i od nje napravio najboljiu i najuspešniju. I sada ste se Vi našli tu da blatite i obezvredjujete njegov rad i rad njegovog tima. Izmedju ostalog, vidim i da Vam nacionalni stadion bode oči. Znam i zašto. Pa Vi nijednu ulicu niste rekonstruisali, a kamoli nešto više. Ovakav stadion ste mogli da vidite samo na filmu pa zato uspeh Cvetanoviću ne možete da oprostite…Cilj opravdava sredstvo, ali činjenica je da igrate na kvarno…

Dr Milorad Cvijović
31.08.2023. 09:06

Trudim se zaista, ali mi nikako ne uspeva da shvatim čoveka koji se u sedmoj deceniji svog života bavi botovanjem? Posebno ako je uspešan i ostvaren baš onoliko koliko to želi da prikaže javnosti, iako pritom ne ume čak ni da se ispravno potpiše?! 

P.S. 

Skraćenice u srpskom jeziku se pišu malim slovom, osim u slučaju kada se nalaze na početku rečenice, ili su sastavni deo ličnog potpisa. Gramatički posmatrano potpis je kao i naslov, rečenica koja se ne završava tačkom. 

P.P.S.

Da je u pitanju recimo doktor nauka, bila bi to prosto proširena rečenica. Ovako je samo prosta, u svakom, pa i u bukvalnom smislu te reči.

Predrag Ivanovic
31.08.2023. 10:45

Doktore ( nauka) ovo vam ide od ruke. Nastavite sa karijerom uspešnog lektora i ne mešajte se u profesiju hirurga jer niti sam učio od vas niti saradjivao sa vama i ne poznajem vas iz “hirurških krugova”pa mi vaše ocene ne znače baš ništa. Proverite, možda se i ovde potkrala greška u pravopisu.

Anika
31.08.2023. 17:56
Odgovor za  Predrag Ivanovic

Hirurg očigledno ne zna ko je dr Milorad Cvijović,nije čitao ni školsku lektiru ccccc

ELEONORA
31.08.2023. 17:47

Lako je kritikovati sa mesta opozicije samo zašto nisu nešto od ovoga uradili dok su bili na vlasti.

Anika
31.08.2023. 18:07

Dr Milorad Cvijović(lažna diploma) je lik iz komedije Branislava Nušića.

Predrag Ivanovic
31.08.2023. 21:10
Odgovor za  Anika

Pa naravno da nisam. Samo ste vi čitali školsku lektiru i pokupili toliko znanja da ne prepoznajete ni šaljiv ton odgovora piscu pod imenom Dr, što on zapravo i jeste – lektor,detektiv,koji pronalazi pravopisne greške a ne čita vaše nepogrešivo ispisano štivo koje može da bude i deo nove, moderne literature
dr Predag Ivanović hirurg

KLARA
01.09.2023. 10:06

Opozicija ko opozicija, jedino što može je da kritikuju jer bez plana i programa nema ništa da ponudi građanima.

Marija Dj
01.09.2023. 22:39

Trebalo je da ovako govorite i radite dok ste bili na vlasti.