Počinje sa radom Udruženje Dante Alighieri u Vranju

Koncertom italijanske muzike na kome će nastupiti solista sopran Marijana Đurkić u pratnji korepetitora Anite Stanković, a koji će biti održan u četvrtak, 31. avgusta, u 18 i 30 sati u koncertnom paviljonu Gradskog parka u Vranju, u ovom gradu će svečano biti obležen početak rada udruženja Dante Alighieri.

Ovo udruženje je neprofitna organizacija čije poreklo proizilazi iz inspirativnih principa i istorije Societa Dante Alighieri iz Rima, Italija I član je “mreže dantea” koju čine sva danteova udruženja širom sveta.

Ulaz na plato ispred koncertnog paviljona biće slobodan za sve zainteresovane građane.

Koncertu će prethoditi svečani prijem koji će u 16 i 30 sati biti održan u prostorijama ovog udruženja.

Ovoj svečanosti će prisustvovati Roberto Činkota savetnik za pitanja kulture i specijalni izaslanik njegove ekselencije italijanskog ambasadora u Beogradu, a koji je i direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Area menadžer italijanskog Ministrstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje u oblasti promocije kulture.

Pokrovitelj ove manifestacije je Komora Italijansko – Srpskih Privrednika.

Inače, ovo udruženje je neprofitna organizacija čije poreklo proizilazi iz inspirativnih principa i istorije Societa Dante Alighieri iz Rima, Italija i član je “mreže Dantea” koju čine sva Danteova udruženja širom sveta.

U postoru udruženja formirana je i bogata biblioteka na italijanskom jeziku kojoj će imati pristup članovi udruženja dok se u budućnosti očekuje organizovanje različitih aktivnosti, koncerata, izložbi, promocija knjiga i kurseva italijanskog jezika posebno za učenike srednjih škola.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare