Krkobabić: Uvesti socijalnu penziju, ne manju od 100 evra i 13. penziju za one sa malim primanjima

Lider Partije ujedinjenih penzionera poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić rekao je danas se zalaže za pravednu preraspodelu narodnih para, socijalnu, garantovanu penziju, ne manju od 100 evra i 13. penziju za penzionere sa najmanjim prinadležnostima.
On je na skupu u Nišu u okviru Jesenjeg karavana pod sloganom „Pravedna preraspodela narodnih para“, rekao da je pravedna preraspodela narodnih para strateško opredeljenje PUPS-a.

Potpredsednik PUPS-a Vladimir Goati ukazao je na neophodnost nove socijalne politike na kojoj, kako je naglasio „mora da počiva istinska borba protiv siromaštva“.

Goati je prezentovao ključne institute te nove socijalne politike, a to su socijalna garantovana penzija i 13. penzija.

„Socijalna, garantovana penzija je poseban vid socijalnog davanja, namenjen svim muškarcima koji su stariji od 65 godina, a ženama starijim od 63,5 godina, onima koji nemaju penziju, niti imaju uslove da je dobiju, nemaju svoju imovinu niti bilo koja druga primanja“, rekao je Goati.

Dodao je da je 13. penzija kao institut socijalne politike u praksi najdelotvornije rešenje u smislu materijalnog poboljšanja položaja penzionera sa najnižim primanjima.

Na skupu je istaknuto da je 130 opštinskih i gradskih odbora PUPS-a širom Srbije, akciono osposobljeno i spremno ulaze u završnu fazu predstojećih izbora na svim nivoima.

Sastanku su prisustvovali članovi najvišeg rukovodstva PUPS-a, zamenik predsednika PUPS-a Hadži Milorad Stošić, potpredsednici PUPS-a Slobodan Veličković, Vladan Đukić i Risto Kostov, predsednik Pokrajinskog odbora PUPS-a Miroslav Španović i predsednik Izvršnog odbora Ilo Mihajlovski.

Izvor: Beta

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

3 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mile
05.09.2023. 15:00

Samo luda zemlja moze da postavi lukrativnog coveka sa ogromnim budzetom na licno raspolaganje. Jednog dana u anale ludosti ovog naroda sramnim slovima bice upisana imena sadasnjih vlastodrzaca koji su parazitirali na grbaci naroda citav svoj zivot.

Seljak
28.10.2023. 21:13

Eh i ja da sam u fotelju svoju familiju bih zaposlio a bio bih kavaljer sa tudjim_drzavnim parama.Njegov sin bez dana radnog staza vec deli trinaestu penziju Beogradjanima,dele Krke kuce na selu ,besplatan prevoz,socijalne penzije a njihovi dzepovi prepuni para

Pinkpanter
17.11.2023. 22:09

Sve bi ja Vas u Borski rudnik da oduzite SKENBANO oguliste ovaj jadan narod ispodizaste kredite pa po šemi lepo lepo i na kraju biće KAZABLANKA