Na Internacionalnoj izložbi pasa svih rasa učestvovalo 236 učesnika u Leskovcu

Internacionalna izložba pasa svih rasa CACIB u Leskovacu se održava danas 16. po redu, u parku preko puta novoizgrađenog stadiona u gradu na Veternici, na kojoj su se našli predstavnici sa svojim ljubimcima iz cele Srbije i drugih zemalja iz Evrope, a njihovu gracioznost, lepotu i stas, kao i svake godine oceniće emenitetne kinološke sudije.

„Imamo izlagače iz Ukrajine, Poljske, Rusije, Italije, Grčke, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i naravno Srbije“, kazao je za juGmediu predsednik koinološkog skupa Leskovac Aleksandar Gavrilović.

This slideshow requires JavaScript.

Ove godine učestvuju 236 pasa svih rasa, među kojima su najbrojniji bili dobermani, japanske akite, bišoni, jazavičari, argentinska doga, korgi, ali je ipak najveću pažnju privukao jedan od najvećih pasa, a to je upravo ruski crni terijer, koji nije zastupljen toliko često u Srbiji.

Posetiocima je takođe bila interesantna Nemačka doga iliti Danska doga, koja može da naraste i do 79 centimetara i da dostigne težinu od 82 kilograma.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pohvalio je Gavrilovića, da je pre svega dobar domaćin i zahvalio se na svemu što radi za grad, kao i što sledi put svog prethodnika.

“Sudije su iz svih krajeva naše države i inostranstva, poznati stručne kvalitetne sudije, jer bez kvalitetnih sudija nema ni kvalitente ocene. Ja trenutno čuvam bul mastifa, dobermana, engleskog buldoga, nemačkog špica i bišona. Ali da znate nisam doveo ni jednog psa da se ne tangirate”, rekao je Cvetanović.

Gradonačelnik je na kraju istakao da mu je drago što vidi svog kolegu, zamenika gradonačelnika Zaječara, koji je na ovoj izložbi kao sudija za pse rase ptičari.

This slideshow requires JavaScript.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare