Ministarstvo za javna ulaganja: Gradski stadion Dubočica ima saglasnost za probni rad

Iz ovog ministartsva stigao je demanti u kome se ne navodi koga demnatuju, već objavljenu informaciju i na portalu Jugmedia, a u vezi, pretpostavljamo, sa izlaganjem narodnog poslanika NebojšeCakića iz Leskovca, koji je, između ostalog kazao da je ovaj stadion „divlja gradnja“, budući da nema upotrebnu dozvolu.

Na ovom stadionu, podsetimo, igraju se prvoligaške utakmice, a odigrana je jedna i na nivou evropskog ranga. Ne demantuje se da stadion ima upotrebnu dozvolu, već samo građevinsku.

Demanti Ministarstvo za javna ulaganja prenosimo u celosti:

U cilju tačnog informisanja javnosti, Ministarstvo za javna ulaganja reaguje na netačne navode u vezi s izgradnjom Gradskog stadiona „Dubočica” u Leskovcu koje su objavili pojedini mediji.

Naime, Gradski stadion „Dubočica” je pušten je u rad po pribavljenoj Saglasnosti za puštanje u probni rad, a u skladu s članom 124 Zakona o planiranju i izgradnji. Inače, Saglasnost za puštanje u probni rad je moguće pribaviti isključivo i samo po okončanju radova na izgradnji objekta. Predmetna Saglasnost dopušta da u režimu probnog rada objekat može da bude u punoj funkciji i to do godinu dana. Uz to, nagalašavamo i da je pribavljena i saglasnost protivpožarne policije na Projekat izvedenog objekta.

Takođe, osvrnućemo se i na tvrdnje da je Rešenjem o građevinskoj dozvoli odobrena jedna, a izgrađena druga, 3 puta veća površina. Vrlo je jednostavno utvrditi da je takva tvrdnja ne samo netačna, već i apsurdna. Prost uvid upravo u dva dokumenta objavljena u medijima jeste dokaz u prilog tome.

Naime, u oba dokumenta figuriraju 2 površine i to:

  1. Ukupna površina kompleksa stadiona koja iznosi 31.176,00 m2 i identična je u oba dokumenta
  2. Bruto površina objekta koja iznosi 10.217,32 m2 i identična je u oba dokumenta

Objekat je, dakle, u svemu izgrađen prema građevinskoj dozvoli. Dokumenta koja su objavljena vam dostavljamo u nastavku.

Napominjemo i da je Gradski stadion „Dubočica”, inače izgrađen za manje od 2 godine, uz sve neophodne saglasnosti, pre puštanja u rad prošao i proces sertifikacije od strane UEFA, čime je potvrđeno da je ovaj objekat i projektovan i sagrađen u skladu s standardom kategorije 4, inače najvišim standardom ove referentne fudbalske asocijacije.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sizif
17.09.2023. 07:27

U prevodu-Cakić laže kao i uvek i kao i cela pljuvačka opozicija.