Državni sekretar Dragan Stevanović Boske obišao asfaltiranje puta u Crnatovu

Decenijama su meštani Crnatova čekali današnji dan i asfalt na putu dugom tri kilometra, koji od njihovog sela vodi do Boljara. Opština Vlasotince uradila je pripremne radove u vidu ugradnje grebanog asfalta, a završni sloj finansiralo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Državni sekretar Dragan Stevanović, obišao je završne radove.

„Uradili smo ogromnu stvar zbog ove dece, zbog njihovih osmeha i njihovih roditelja. Stotinak meštana stalno živi ovde u Crnatovu, oko 300 ljudi iz Vlasotinca gravitira ovom selu. Vrednost projekta je oko 15 miliona dinara. Lokalna samouprava je uložila 10-ak miliona dinara kao pripremu i mislim da ćemo zajedno u još nekoliko mesnih zajednica da uradimo na isti način, da dovedemo asfalt“, rekao je Stevanović.

On je podsetio da se u 14 opština na jugu Srbije rade lokalni putevi sa ciljem da se smanje regionalne razlike. Pohvalio je i rukovodstvo vlasotinačke opštine zbog aktivnosti u kandidovanju projekata, u traženju novca i obezbeđivanju sredstava. U opštini Vlasotince počelo se sa ugradnjom grebanog asfalta prošle godine, a trenutno se radi na četiri – pet lokacija, rekao je zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić.

„Nadamo se da ćemo uspeti da dobijemo podršku da i te kolovoze zaštitimo kao ovaj u Crnatovu. Pored toga radimo malo veće projekte kao što je put Vlasotince -Šišava. Trenutno se za njega izrađuje projektna dokumentacija. Juče smo dobili još pet građevinskih dozvola, za 40-ak kilometara puteva“, rekao je Kocić.

On je pohvalio meštane Crnatova koji su obezbedili saglasnosti bez kojih ne bi mogla da se dobije građevinska dozvola, a trudili su se da budu od pomoći i tokom trajanja radova.

„Crnatovčani su pokazali slogu. U ostalim mesnim zajednicama nije tako, mali broj građana se uključuje i ne možemo da dobijemo potrebne dozvole da uradimo ovakav put“, upozorio je Kocić.

„Kad je došao asfalt, vratiće se i ljudi“, zaključio je jedan od meštana, dodajući da je 40 godina svakodnevno do posla putovao zemljanim putem,  ali selo nije napustio.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Boske krivac za upropascavanje javnih preduzeca
28.09.2023. 14:04

Ovaj konobar iz dzep da vrati Dzinsijev dug u vodovod. Posto je direktan krivac sto je Dzinsi bio zasticen od placanja.

Miroslav B Mladenovic Mirac
28.09.2023. 19:59

Još od 1985.godine(kada sam napravio i uselio se kuću(sa jednim odeljenjem)-do ove 2023.godine samo moj deo ulI.Andrića 94(400m) nema asfaltiranu ulicu…posledice DISIDENSTVA!?Radni vek proveo u prosveti na slo zbog disidentstva:Od Tegošnice, Svođa du Šišave(penzionisan po „kazni“ sa 6.g.MANJKA-upisanih 43.g. u radničku knjižicu ali neplaten doprinos). Ništa ne znači ovo