Tehnička škola „Rade Metalac“ u Leskovcu obeležila 138 godina postojanja

Dodelom zahvalnica, dramskim, recitatorskim i muzičkim programom Tehnička škola „Rade Metalac“ u Leskovcu danas je obeležila 138 godina postojanja. Tu svečanost otvorio je direktor ove obrazovne ustanove Danko Danković, istakavši da se svake godine na ovaj dan osvrću na bogatu istoriju te škole i sve ono što je kroz nju postignuto.

„U ovih 138 godina naša škola je bila više od zidova i učionica. Bila je zajednica koja je podržavala svakog pojedinca u putu ka uspehu. Bila je tu podrška lokalne samouprave koja je podržavala sve naše projekte, nastavnika koji su neumorno radili kako bi preneli svoje znanje. Tu su bili roditelji koji su verovali u viziju obrazovanja i učenici čija je radoznalost i želja za učenjem bila nepresušna“, kazao je Danković.

This slideshow requires JavaScript.

Nakon uvodne reči kratko je podsetio na ono što je u proteklih 365 dana postignuto, a zatim se zahvalio pojedincima i institucijama koji su doprineli razvoju te ustanove.

„Mogućnost besplatnih obuka preko Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju i projekte iskoristili smo na pravi način. Zahvaljujući gradu kupili smo kamion, a sopstvenim sredstvima i roditeljskog dinara nabavili smo novu CNC glodalicu. Tu su i donacije Ministarstva prosvete i Grupe za obrazovanje u vidu računarske opreme i alata. Ponosni smo i na sve naše učenike koji su postigli izvanredne rezultate i postali uspešni pojedinci u raznim oblastima“.

Dodao je da će u budućnosti nastaviti da napreduju kako bi učenicima pružili još bolje obrazovanje, a potom je uručio zahvalnice predstavnicima lokalne samouprave, nastavnicima koji su od ove godine penzionisani i učenicima koji su na takmičenjima ostvarili značajne rezultate.

Plaketu namenjenu gradonačelniku Goranu Cvetanoviću predao je njegovoj zamenici Lidiji Dimitrijević, a onda i gradskoj većnici za obrazovanje Brankici Stamenković, za koju smatra da je osoba koja je najzaslužnija za sve uspehe u prosveti.

Ona je tom prilikom objasnila da je Tehnička škola „Rade Metalac“ jedna od najvećih obrazovnih institucija u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, te da je zajednički cilj da iz nje izlaze učenici koji će odmah biti spremni da se uključe u rad.

This slideshow requires JavaScript.

„Svedoci smo da se vreme i prilike menjaju velikom brzinom i da neka zanimanja koja su postojala sada ili ne postoje ili su nepopularna, a sa druge strane ona zanimanja koja su najpopularnija sada nisu postojala pre pet ili deset godina“, rekla je Stamenkovićeva.

Takođe, podsetila je da je krajem 2022. godine u toj ustanovi otvoren Mejker Spejs, kao i da je škola dobila kamion za obuku učenika i da je na taj način ispunjeno obećanje lokalne samouprave.

„Znanje je bogatstvo koje vam niko ne može uzeti. Trudite se da ga stičete uvek i svuda jer će vas ono pratiti kroz ceo život“, zaključila je ona.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

4 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mehiko
18.03.2024. 21:41

Milan Megafon begao bre iz skolu sad ste ga vratili….vidi se da mu nije dobro sve se ucrveneo!

Djole
19.03.2024. 08:56

A ima li grejanje u skolu Milice? Godinama se deca smrzavaju i u tekstilnoj,ali kad je medicinska tada se dize dzava a ovde po direktivi cutanje decenijsko.

JuGmedia
19.03.2024. 10:30
Odgovor za  Djole

Pisali smo. Grejanje je slabije na drugom spratu, ali ima.

Djole
19.03.2024. 12:40
Odgovor za  JuGmedia

A sta je sa tekstilnom? Ovamo je slabije i deca mrznu godinama i nikom nista a u tekstilnoj promaja od skapane stolarije. Samo sto se ne urusi zgrada. I gde je slabije nikom nista bitno da se po kancelarije profe greju a decu ko sisa i dodaju plus grejalice. Diskriminacija ucenika tehnicke i tekstilne se nastavlja. Oni koraju da mrznu a medicinska bogati uziva blagodeti jer su deca prvog reda? A ovi su drugi su emigranti?