Rukometaši Dubočice 54 plasirali se na Državno prvenstvo

U subotu, 27. aprila, Leskovac je bio domaćin završnog turnira Super lige za rukometaše do 14 godina, organizovanog u organizaciji RK Dubočica 54. Na teritoriji koju pokriva Rukometni savez Centralne Srbije i KiM, šest ekipa se nadmetalo za prestižnu titulu. Međutim, rukometaši Dubočice 54, čija je igra obeležila celu sezonu u Super ligi, osvojili su prvo mesto sa ubedljivom prednošću.

Ovaj trijumf znači ne samo slavlje za klub već i plasman na državno prvenstvo koje će se održati u Novom Sadu sredinom maja, gde će se mladi rukometaši iz Leskovca nadmetati sa vršnjacima iz celog regiona.

Nije samo generacija do 14 godina obezbedila mesto na državnom prvenstvu, rukometaši Dubočice 54 u generaciji do 12 godina takođe su dominirali u Super ligi RS Centralne Srbije i KiM, zauzevši prvo mesto.

Oba tima, zajedno sa generacijom M-14, imaju priliku da se takmiče na nacionalnom nivou, na državnom prvenstvu koje će biti održano krajem maja u Arilju.

Ovi izuzetni uspesi mlađih rukometnih selekcija u Leskovcu su bez presedana. U klubu se ističe da je ključ ovakvih dostignuća besplatna škola rukometa, koja omogućava deci da se razvijaju i takmiče u različitim selekcijama.

Pored ovih sjajnih rezultata, rukometaši prvog tima Dubočice 54 dodatno su upotpunili uspešan dan, pobedivši ekipu Obilića.

Ova pobeda gotovo je sigurno obezbedila klubu visoko peto mesto u najelitnijem rukometnom takmičenju u Srbiji, čime su ponovili najveći uspeh u istoriji kluba.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare