Reka Jablanica pobelela, građani traže krivca za zagađenje (foto-video)

Reka Jablanica, koja nastaje spajanjem Banjskog potoka i Tularske reke i formira se ispod sela Maćedonce u opštini Medveđa, pa dalje protičke kroz Lebane i Leskovac i uliva se u Južnu Moravu, od prekjuče je u više navrata mlečno bela, ali u pitanju nije mleko u reci.

Na društvenim mrežama dele se snimci bele reke u kojoj, tvrde ribolovci za Jugmediu, nema više života, a usput se traže zagađivači.

Snimak koji nam je čitalac prosledio napravljen je iznad Lebana u selu Radinovac, a fotografije u centru Lebana, gde je reka najšira i gde joj se rano jutros videlo dno jer je bila prozračna.

„Snimak sam napravio danas sa mosta u centru Lebana jer sam bio zapanjen onim što sam video. Ja sam ribar i odlično znam da je ovo zagađenje izvršilo pomor riba“, kaže Lebančanin koji nam je prosledio fotografije.

This slideshow requires JavaScript.

Fotografije smo dobili i iz sela Vojlovce ispod Lebana.

Zagađenje Jablanice niko, tvrde naši sagovornici, nije prijavio jer je praznik pa inspekcije ne rade. Jedan od sagovornika tvrdi da je „milion posto“ siguran ko je zagađivač reke, ali s obzirom da je praznik, tu sigurnost nusmo mogli da proverimo.

U svakom slučaju – tužno i ružno.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

5 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bata
02.05.2024. 23:59

kod nas je naučna fantistika naći zagadjivača, a tako je jednostavno… kreneš uzvodno i stižeš pravo kod odgovornog gospodina ili gospodju.

Južni
03.05.2024. 07:29

Bela reka ili bolje reći, bleda i muljevita a zove se Jablanica. Nije čista i bistra i ne žubori već zapomaže i plaće i rida. Kome treba da „zahvali“ za tu nesreću i bol? Ljudima predpostavljam.Onima kojima pruža i daje najviše…………… Pa, kakvi smo mi to ljudi?

Kad bi se zezali
03.05.2024. 07:31

Dokle vise sa unistavanjem prirode, treba ih naci i pohapsiti sve

Korumpirana Srbija
03.05.2024. 13:16

Svi privatnici su kao prikljuceni na vodu registrovani korisnici u komunalnim preduzećima koja raspolažu njihovim podacima o registrovanoj delatnosti, a u vodnoj dozvoli preduzeća izdatoj u Direkciji za vode stoji pod kojim uslovima smeju da ispuštaju otpadne vode u vodoprijemnik. Moraju da prečiste otpadnu vodu i to dokažu rezultatima analliza koje su uradili u nezavisnoj laboratoriji. Nakon prijave, inspekcija kontroliše sve ove papire i piše drakonsku kaznu. Osim u korumpiranoj Srbiji

Aks
04.05.2024. 17:08

Kazna maximalna i u zatvorna 5 godina.