Posle ostavke pomoćnika zbog afere s opijatom, opozicija traži i ostavku gradonačelnika Vranja

Pomoćnik gradonačelnika Vranja Nebojša Zupančić potvrdio je danas da je podneo je ostavku zbog snimka na kojem muškarac u toaletu kafića konzumirao opijat, iako tvrdi da nije reč o njemu, ali osam opozicionih stranaka sada traži i ostavku samog gradonačelnika Slobodana Milenovića.

Predstavnici gradskih odbora partija: Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Socijaldemokratska stranka, Srbija centar-SRCE i Pokret slobodnih građana, pozdravili su ostavku pomoćnika, ali smatraju da uklanjanje Zupančićevih podataka sa sajta Grada ne može da se smatra dovoljnim.

“Insistiramo da je rukovodstvo grada u obavezi da javnost direktno obavesti. S obzirom na činjenicu da autentičnost snimka koji kruži društvenim mrežama niko iz rukovodstva Grada nije demantovao, smatramo da je na snimku zaista gospodin Zupančić, snimljen tokom konzumiranja nedozvoljenih supstanci”, uvereni su poptisnici saopštenja.

Ćutanje vlasti u Vranju smatraju nedopustivim i skandaloznim, tim pre što niko nije ni pokušao da umiri javnost u ovom gradu i da osudi ponašanje najviših gradskih funkcionera.

“Podsećamo na činjenicu da pomoćnike gradonačelnika bira sam gradonačelnik, da je gradonačelnik Milenković odlično poznavao svog doskorašnjeg pomoćnika, s obzirom na to da su dugogodišnji saradnici i visoki funkcioneri vladajuće SNS, te zbog njegove apsolutne odgovornosti ostajemo pri zahtevu da i gradonačelnik vranja Slobodan Milenković podnese ostavku, a predsednica Skupštine sazove hitnu sednicu gradskog parlamenta, radi izbora novog gradskog rukovodstva”., zahtevaju opozcionari

Međutim, Nebojša Zupančić u izjavi Jugmedi demantuje navode da se na snimku, koji je postao viralan, nalazi on, kao i to da koristi opijate.

“Morao sam da podnesem ostavku jer se slučaj pretvorio u politički, iako nemam nikave veze sa tim snimkom, niti koristim bilo kakve opijate. Bilo je bolje da ja snosim posledice, pošto se došlo do te tačke, nego da drugi ispaštaju zbog mene. S druge strane, moja porodica, posebno deca, su veoma uznemirena, a što se mene tiče ja ću dokazati da nikada nisma upotrebljavo psihoaktivne susptance”, kaže.

U saopštenju koje danas poslao medijima, Zupančić piše da se dugo bavi politikom i da je navikao na podmetanja, ali nikada ove vrste.

“Kao neko ko je na javnoj funkciji morao sam prvo da donesem neke političke i društveno odgovorne poteze, te sam odlučio da na mesto pomoćnika gradonačelnika dam neopozivu ostavku. Nisam želeo da se preko mog imena dalje blati i ime Srpske napredne stranke i urušava ugled lokalne i republičke vlasti”, navodi.

U nastavku se osvrće na slučaj opijata.

“Što se tiče pominjanja mog imena u kontekstu upotrebe psihoaktivnih supstanci, sve što se dešavalo mogu da ocenim kao jedan izrežirani, brutalni, političko-kriminalni napad onih opcija, koje nemaju konkretni plan i program, već se na sve načine dovijaju da uruše ugled pojedinaca, a preko njih i ugled vladajuće stranke”.

Na pitanje Jugmedie čime će se sada baviti, odgovara da za njega kao diplomiranog ekonomistu nije problem, budući da je neke svoje ranije firme stavio u stanje mirovanja.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
latinče
05.06.2024. 11:37

Trebao je odmah na test, a sad razvlači žvaku da se iz tela izbace eventualni dokazi. Ostavka je mogla da sačeka.